Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Bilecik’te “Yeşilay Bisiklet Turu” düzenlendi

GÜNDEM

Pazaryeri’nde kadınlar Hıdırellez’i kutladı

ASAYİŞ

Bariyer ve aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

GÜNDEM

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

(ÖZEL) Belediye Meclisinden Tarihi Karar

(ÖZEL) Belediye Meclisinden Tarihi Karar

Sarıyer Mahalleler Birliğinin yaklaşık 10 yıl süren mücadelesi Sarıyer Belediye Meclisinde oturuma katılan tüm partilerin tam desteğiyle geçti.

2018 yılında Sarıyer Belediye Meclisinden üçü oy birliği diğerleri Oy çokluğu ile geçen ve İBB`ye gönderilen İslah İmar Planlarının İBB Meclis yetkisi gaspedilerek hukuksuz bir şekilde bir bürokrat tarafından geri gönderilmesinden sonra hummalı bir çalışma içerisine giren Sarıyer Mahalleler Birliği ve Sarıyer Belediyesi yaşanılan bu süreçte diğer partilerinde desteğini alarak İslah İmar Planlarını yeniden Meclis gündemine getirdi ve İyi parti meclis üyesinin katılmadığı oturumda oy birliği ile planların geçmesi kabul edildi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

İslah İmar Planlarının Büyükşehir tarafından iade edilmesiyle Mahalleler Birliği ve Sarıyer Belediyesince her mahalle için ayrı ayrı davalar açılması ve Mahkemelerin ardı ardına Mahalleler lehine karar vermesiyle yeni bir boyut kazanan çalışmalarda. Mahalleler Birliği Dernek ve Kooperatif yetkilileri, Mahalle Muhtarları hummalı bir çalışma ile toplantılar yaparak, Mahalle sakinlerini süreç hakkında bilgilendirdi ve her aileden bir kişi olmak üzere yaklaşık 14 bin imzalı dilekçe topladı.

SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELER

Dernek ve Kooperatif yetkilileri bir önceki dönemin aksine yasanın oy birliği ile geçmesini sağlamak için samimiyetine inandıkları tüm partileri tek tek ziyaret ederek destek talebinde bulundu. Sırasıyla partileri ziyaret eden Mahalle Birliği sözcülüleri desteklerini esirgemeyen, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç ve İyi Parti İlçe Başkanı Taner Tayfur`a teşekkür etti.

MHP EN BAŞINDAN İTİBAREN DESTEK VERDİ

MHP Partisi İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç partisine yapılan ziyaretlerde ve kendisinin yaptığı ziyaretlerde bu haklı davalarında parti ve tek meclis üyeleriyle birlikte sürece katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek desteğini gösterdi.

AK PARTİ SÜRECİN DIŞINDA KALMADI

2018 yılında Red oyu verdikleri İslah İmar Planları yeniden Meclis gündemine geldiğinde önceki yılın aksine olumlu bir yaklaşım gösteren Ak Parti yetkilileri Mahalleler Birliği yetkilileri ile ilçe başkanlığında ve Meclis grubunda görüşmeler yaptı ve bu görüşmeler neticesinde bugünkü noktaya gelindi. Ak Partideki bu olumlu değişiklik Meclisin 15 Ekim tarihinde yaptığı ikinci oturumunda İmar Komisyonu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Saim Kadıoğlu tarafından kürsüden yapılan ve popilizm ve siyasetten uzak durularak halkın yararına olacak şekilde gelecek plan tasarısına kayıtsız şartsız destek vereceklerini açıklamasından sonra iyice yeşeren ümitler bugün yapılan oylama ile meyvesini verdi.

ŞÜKRÜ GENÇ İMZASININ ARKASINDA DURDU

31 Mart Yerel ve Mahalli idareler seçimleri sürecinde Maslak TİM Gösteri Merkezinde Mahalleler Birliği tarafından hazırlanan taahhütnameye imza adan ve 2018 yılında iade edilen İslah İmar Planlarının hazırlayıcısı CHP Meclis grubu ve İlçe Başkanlığı aynı kararlılıkla ve red kararında belirtilen hususlarıda dikkate alarak yeniden hazırladığı plan bu kez oy birliği ile geçti.

MECLİSTE NELER OLDU?

Ak Parti yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda Ak Partili Meclis üyeleri plana kayıtsız şartsız destek vereceklerini belirtmiş olmalarına rağmen tekrar zaman kaybı yaşanmaması için 2018 yılındaki hataya düşmemek adına Siyasi partiler ve Mahalleler Birliği ile birlikte bir çalıştay düzenleyerek konu önündeki tüm pürüzleri giderdikten sonra Ocak ayı gündemine alınması isteğine, CHP`li meclis üyeleri zaman kaybı olacağı düşüncesiyle karşı çıkarken, Mahalleler Birliğinin ikilemde kaldığı görüldü. Bazı temsilciler 10 senedir beklenilen bir konuda bir ay daha beklemenin birşey kaybettirmeyeceğini savunurken, bazıları ise bu bir aylık süreç içerisinde çıkartılacak bir kanun ile 2981 sayılı yasanın kadük kalacağı endişesini taşımasından dolayı oy birliği ile olmasada oy çokluğuyla geçmesini savundu.

MECLİS ÖNCESİNDE GURUP GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Alışıla geldiği üzere saat 11 de başlaması gereken Meclis oturumu Mahalleler Birliği yetkililerinin Ak Parti ve CHP Meclis gruplarında yaptığı görüşmeler ve raporun geç gelmesi nedeniyle başlamaması sinirlerin gerilmesine neden oldu. Yaşanılan gelişmeler nedeniyle yasanın istedikleri gibi geçme ihtimalinin olmadığını düşünün vatandaşlar oturumu beklemeden salonu terk etti.

CHP MECLİS GURUBU İKİNCİ KEZ MAHALLELER BİRLİĞİNİ DAVET ETTİ

Belediye Başkanı Şükrü Genç`inde katıldığı meclis grubundaki görüşmelerde mahalleler birliği yetkilileri ikinci kez gruba davet edilerek yasanın oy çokluğuylada olsa geçireleceği iletildi. Basının alınmadığı görüşmede edinilen bilgiye göre Şükrü Genç`in benim vatandaşlarıma verilmiş bir sözüm ve altında imzamın bulunduğu bir taahhütnamem var bu plan bugün meclisten çıkacak dediği öğrenildi.

ŞÜKRÜ GENÇ, SÜRECİN BİR GÜN DAHİ ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK

Gecikmeli bir şekilde başlayan oturumu Başkan vekili Hüseyin Coşkun açarak maddelerin oylamasına geçildi ve ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye Belediye Başkanı Şükrü Genç geldi. Genç konuşmasına süreci hatırlatarak başladı ve bugün yapılan görüşme sürecine gelinmesini sevindirici bulduğunu belirterek yaşanılan sürecin herkesin malumu olduğunu ve vatandaşların lehine kaybedecek bir günleri bile olmadığını ifade ederek bu konunun çözümünü yıllardır bekleyen sarıyerliler ve çocukları adına olumlu karar verileceğine inandığını belirterek teşekkür etti.

SAİM KADIOĞLU, MAHKEMENİN ALACAĞI OLUMSUZ BİR KARAR EMEKLERİ BOŞA ÇIKARTIR

Ak Parti gurubu adına konuşan İmar Komisyonu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Saim Kadıoğlu, plan tasarısına bu şekilde evet demenin ileride mahkemenin vereceği bir olumsuz kararda emeklerin boşa gitmesine neden olacağını belirterek, önümüzdeki engelleri temizleyerek gidelim ve bu süreci olumlu bir şekilde tamamlayalım dedi.

MEHMET DELİHASAN, UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIZ

Gündüm hakkında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen MHP Meclis üyesi Mehmet Delihasan, Cumhuriyet, Kocataş, Çayırbaşı, Poligon, İstinye, Pınar, Ferahevler, Emirgan, Reşitpaşa, Rumeli Hisarı, PTT Evleri, Kazım Karabekir mahallelerinin yoğun talepleri doğrultusunda meclis gündemine gelen islah imar planları için Milliyetçi Hareket Partisi olarak halkımız için hayati önem taşıyan bu konuda ne köşe kapmaca oynarız nede hak sahiplerine siyaset yapma düşünceleri olmadığını belirterek. Konunun kesinlikle istismar edeni veya edileni giri görüneni olmadıklarını ve olmayacaklarını belirterek sorumluluktan kaçmadan üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti. Mehmet Delihasan`ın konuşması izleyiciler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı.

AK PARTİDEN SÜRPRİZ KARAR

Herkes tarafından Ak Partinin olumsuz oy vereceği düşünülen Ak Parti grubu adına söz alan Gurup Başkan Vekili Hüseyin Coşgun, plan konusunda çekinceleri olduğunu belirterek komisyonda bu çekincelerle ilgili uyarıları yaptıklarını belirterek İslah İmar planlarıyla ilgili maddelere evet oyu vereceklerini söylemesi salonda alkışlarla karşılandı.

NİZAMETTİN GÜNEL, İBB SÜRECİNDE LOBİ DESTEĞİ BEKLİYORUZ

CHP gurubu adına söz alan Gurup Başkan Vekili Nizamettin Günel, Ak Partili meclis üyeleri ve MHP Meclis üyesine teşekkür ederek koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışmanın faydalı olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek İBB`de de aynı azim ve kararlılıkla, lobi çalışmaları yapılarak sürece destek talebinde bulundu.

MECLİS GÖRÜŞMELERİNE DAMGA VURAN ADAM, ERBAY YUCAK

Mahalleler Birliğinin hukuki danışmanlığını yapan Bir Umut gönüllüsü Erbay Yucak mecliste olmamasına rağmen adı en çok geçen kişi olarak dikkati çekti. Kürsü konuşmaları sırasında, Saim Kadıoğlu, Hüseyin Coşgun ve Nizamettin Günel tarafından ismi sıklıkla zikredilen Erbay Yucak Ak Parti ve CHP ile yapılan görüşmelerde islah imar planlarının hukuki boyutu konusunda tarafları olumlu bir şekilde bilgilendirmesi sürecin bu noktaya gelmesinde büyük etken oldu. 

OYBİRLİĞİ İLE EVET

Yapılan görüşmelerin sonucunda yapılan oylamada Ak Parti ve CHP`li Meclis üyeleri ile Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyesi Mehmet Delihasan`ın evet oyları sonucu islah imar planlarının oybirliği ile geçmesi salondan büyük alkış alırken, Mahalleler Birliği yetkilileri ve vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Meclis üyeleri birbirlerini tebrik ederken alınan karardan duyulan mutluluk yüzlere gülümseme olarak yansıdı.

MAHALLELER BİRLİĞİ, MÜCADELE BİTMEDİ DEVAM EDİYOR

Mahalleler Birliği yetkilileri birinci aşamanın istedikleri şekilde oy birliği ile geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz, Mahalle sakinlerimiz ve siyasi partilerimizin destekleriyle bundan sonraki süreci İBB nezdinde aynı kararlılık ve azimle yürütmeye devam edeceğiz dediler. Plan tasarının oy birliği ile geçmesinde emeği geçen herkese buradan teşekkür ederken en yakın zamanda teşekkür ziyaretlerine başlayacaklarını ifade ettiler.



Anahtar Kelimeler:

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti