Meridyen Eğitim Kurumları
27.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:23
  • GÜNEŞ 06:49
  • ÖĞLE 13:15
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:51
  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,44% 0,28
  • EURO

    51,32% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6297,12% 0,82
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eyüpsultan'da Yaşlılara Saygı Haftası'nda Pizza Atölyesi Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' Sloganıyla Yarın Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Down Sendromlular Farkındalık Günü'nde Anlamlı Buluşma

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Köy Enstitüleri Kültür Evi Kurulacak

Tarih: 15.11.2019 19:00 Güncelleme: 15.11.2019 19:00
Bakan Pekcan: Tasarım Kültürünü Bakanlık Vizyonumuzun Merkezine Alıyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Design Week Turkey etkinliği kapsamında düzenlenen, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödül törenine katıldı. Törene ayrıca İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TİM Başkanı İsmail Gülle, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı. Törende tasarımcılara kendi kategorilerinde ödüller takdim edildi.

Etkinliğe önem verdiklerini vurgulayan Bakan Pekcan, ??Bu yıl, ?Tasarımın Ötesi?nde temasıyla tasarımın gücünün geniş bir yelpazeyle ele alınacağı etkinliğin, sürdürülebilir ihracat artışında ve cari açığın azaltılmasında tasarımın önemini tekrar ortaya koyacağına inanıyorum. Bakanlık olarak tasarıma, markalaşmaya, teknolojiye ve dijitalleşmeye çok önem veriyor ve bütün politikalarımızın merkezine alıyoruz?? dedi.

??Tasarım kültürünü bakanlık vizyonumuzun merkezine alıyoruz??

Türkiye?nin olumsuz gelişmelere rağmen ihracatını arttırarak devam ettirdiğini bildiren Bakan Pekcan, ??İlk 10 ayda ihracatımız yüzde 2.1 artışla 148 milyar 842 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Yüzde 2.1 artış, esasında dünyada ihracatını arttıran ülkeler arasında 2019 yılında Türkiye 7?nci sıradadır. Çünkü dünya genelinde ihracat yüzde 2,6 oranında düşmüştür. Çin?in ihracatı bile yüzde bu dönemde 0,4 artmış bulunmaktadır. İhracatta yakaladığımız ivmeyi sürdürerek hedeflerimize ulaşmanın temel yolu; ihraç ürünlerimizin teknoloji, tasarım ve marka içeriği seviyesinin yükseltilmesinden geçmektedir. Tasarım kültürünü bakanlık vizyonumuzun merkezine alıyoruz. Bu çerçevede sektörlerin değişen ihtiyaçlarını dikkate alarak özel sektör ve üniversitelerle birlikte yaptığımız çalışmanın içeriğin yıldan yıla geliştiriyoruz. Bu tür organizasyonlara verdiğimiz desteklerle tasarımın gücünü ve potansiyelini vurgulamak ve firmalarımıza bu bilinci yerleştirmek adına sizlerle birlikte daha fazla çaba sarf ediyoruz?? şeklinde konuştu.

??Şu anda 645 firmamızın tasarım departmanı oluşturmasına destek veriyoruz??

Bakanlık olarak tasarımcılara verdikleri desteklere değinen Bakan Pekcan, ??Ülkemizde tasarım kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla tasarımcılarımıza, şirketlerimize, tasarım ofislerimize destekler sağlıyoruz. Şu anda 645 firmamızın tasarım departmanı oluşturmasına destek veriyoruz. Türk tasarımlarının dünyada daha etkin pazarlanabilmesi adına tasarımcı şirketleri ve tasarım ofislerini destekliyoruz. Şu anda 11 tasarımcı şirketin ve 4 adet tasarım ofisinin yurtdışını yönelik faaliyetlerini desteklemekteyiz. Tasarıma ilişkin bir değer destek unsurumuz ise ülkemizde gerçek hazinesi olduğuna inandığımız beşeri sermaye. Şu anda tasarım yarışmalarında dereceye giren tasarımcılarımızı, yurtdışında dünyanın en iyi tasarım okullarında eğitimine gönderiyoruz. Şu anda 180 tasarımcımızın yurtdışındaki eğitim desteklerini sağlıyoruz?? açıklamasında bulundu.

??Tasarımın ihracatımızda ve üretimimizde rolü önemli ??

Bakan Pekcan sözlerine şöyle devam etti: ??2018 yılında ihracat birim fiyatımızın 1.33 dolar seviyesinde. 2019 yılında dünyadaki emtia fiyatları, küresel korumacılık ve ticaret savaşlarının etkisiyle ilk 6 ayda yaklaşık yüzde 7 oranında düştü. Bizim de bu süre içinde miktar bazında ihracatımız yüzde 8,5 artmasına rağmen değer bazında yüzde 2.9 olarak gerçekleşti. Ancak tasarımcı firmalarımızın ve tasarım desteklerinden yararlanan firmalarımızın birim satış fiyatı 13,1 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamlar tasarımın ihracatımızdaki ve üretimdeki öneminin altını çiziyor. Türkiye Tasarım Haftası?nın da ihracatımız ve dış ticaretimizde çok önemli yer tutuğunun altını çiziyorum??.

Törende konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle ise şunları söyledi: ??Değerli bir tasarımcı şunu söylüyor: ??İyi bir tasarım, dünyanın eksik olduğunun farkında olmadığı birşey düzeltmek üzere teknoloji, bilimsel bilgi, insan gereksinimini ve güzelliği birleştiren Rönesans tavrıdır??. Yakın gelecekte küresel bir markaya taşıyacağımız bu etkilik, işte tam da bunun anlamını çiziyor. Tasarımcılarımız, bu Rönesans tavrıyla maddenin içindeki ışığı teknoloji, bilgi ve yeteneğimizle harmanlayarak tasarımlarınızı insanlıkla paylaşacaksınız. Dünya, tasarımcıların ortaya çıkarttığı ışık ile daha aydınlık olacak. Bizler, tasarımcıları sonuna kadar desteklemek için hazırız??.

Anahtar Kelimeler:
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti