Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16961,36%1,57
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7104,34% -0,45
  • Ç. ALTIN

    11708,46% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Üniversite Rektörleri ve Başkonsolos Kars Belediyesi'nde Ağırlandı

YEREL YÖNETİMLER

Denizli'de Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgallerine Karşı Denetimlerini Sürdürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Denizli'de Üreticilere Binlerce Zeytin Fidanı Dağıtıldı

YEREL YÖNETİMLER

Şuhut'ta Camiler Ramazan Ayı'na Hazırlandı

Tarih: 09.11.2019 12:00 Güncelleme: 09.11.2019 12:00
Özel Sektörden Vazgeçip Renklere Adım Attırmaya Başladı

Özel sektörde iç mimar olarak 9 yıl iş hayatında kalan Yasemin Karakaya, mesleğinden vazgeçerek gönül verdiği ressamlığa başladı. Ancak tual yerine kendisine ayakkabıları seçti. Karakaya, önceleri hobi olarak başladığı ayakkabı boyama işini meslek haline getirdi. Evde kendi imkanlarıyla oluşturduğu ufak atölyesinde; fırçaları, boyaları ve kuşlarıyla ayakkabılar üzerine sanatını yansıtıyor.

Özel istek üzerine sipariş ile çalışan Karakaya, bu yolla kendisine gelir kapısı oluşturdu. Buradan sağladığı kazançla evinin ihtiyaçlarının karşılanmasında eşine yardım eden Karakaya, bir gün gerçek bir atölye kurup orada resim çizme eğitimi vermek istiyor. Karakaya ayrıca oluşturduğu ürünler ile bir sergi açmayı da düşlüyor.

Çalışmalarını sosyal medya hesabından sergiliyor ve gelen siparişlere göre işe koyuluyor.

?Satın aldığım ayakkabıyı boyayarak başladım?

Bir gün satın aldığı beyaz ayakkabıyı boyayarak mesleğini oluşturan Yasemin Karakaya, o anıları şöyle anlattı: ?Ben iç mimarım, 9 sene özel sektörde çalıştım. Geçtiğimiz sene işimi bıraktım. Özel sektörün şartlarından dolayı ek iş yapmaya başladım. Bir gün çok uygun fiyatı ayakkabı aldım, sonradan ayakkabının çok beyaz olduğunu düşünüp boyamak istedim. Bir arkadaşım ?bana verir misin?? dedi ona verdim. Sonra bir-iki ayakkabı daha boyadım. Arkadaşımın çevresinden kısa zaman sonra sipariş almaya başladım. Sonuçta bu işi yapmaya koyuldum?

?Genellikle portre ve ünlü fotoğrafları üzerine talep geliyor?

Ressam Karakaya, genellikle portre ve ünlü fotoğrafları üzerine talep aldığını kaydederek, isteklerinde kişiden kişiye farklılık gösterdiğinin altını çizdi. Karakaya, ?Kimisi eşinin dostunun portresini istiyor, kimisi ölen evcil hayvanının resminin çizilmesini istiyor. Kimisi futbolcu veya hayranı oldukları insanları istiyor? dedi.

Bir günde bir çift ayakkabıyı boyadığını anlatan Karakaya, ?6 saate yakın çalışmam gerekiyor, portrelerde bu 10 saate kadar çıkabiliyor? diye konuştu.

?Boyalarda akma durumu olmaz?

Ayakkabılarda kullandığı boyaların kesinlikle akmayacağını ancak ayakkabı ne kadar yıpranırsa, işlenen resmin de o denli bozulabileceğini belirten Karakaya, ayakkabıların elle yıkanabileceğini kaydetti.

?Son moda; Joker?

Vizyonda ilgi gören film karakterlerini üzerine sık sık talep aldığını belirten Karakaya, ?Joker çok tutuldu. Joker ile ilgili çok sipariş aldım. Son zamanlarda hem eski aktörün oynadığı hem de yeni aktörün canlandırdığı Joker?i çalışıyorum. Daha çok portre yapıyorum? diye konuştu. Hagi, Johan Cruyff gibi efsane futbolcuların fotoğraflarını ayakkabılara işlediğini söyleyen Karakaya, kendisine taleplerin yoğun olarak İstanbul?dan geldiğini dile getirdi. Karakaya, İzmir, Ankara, Bursa yurtdışından da Avustralya?ya satış yaptığını belirtti.

Kullandığı boyaları Türkiye?den tedarik edemediğini anlatan Karakaya, yurtdışından sipariş yoluyla yılda en az bir kez tüm boyalarını temin ettiğini belirtti. Karakaya, bu durumun bazı koşullarda aşırı maliyetli olabildiğinden bahsetti.

Karakaya, çalışmalarına devam edip bir sergi açmayı ve resim atölyesi kurmak istiyor.

Anahtar Kelimeler:
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti