Tarih: 31.10.2019 22:15

Faruk Özdemir'den Alkışlanacak Hizmet

Facebook Twitter Linked-in

Çayırbaşı Mahallesinde özellikle Roman vatandaşlarımızın yaşadığı sokakların dar ve plansız olması nedeniyle yangın meydana geldiğinde itfaiye araçları dar sokaklara giremediğinden müdahalede gecikmelere neden oluyordu. Bu gecikmeler genelde mal kaybıyla sonuçlanırken bazen insanların hayatını kaybetmesine ya da yaralanmasına neden oluyordu. 
Mahalle Muhtarı Faruk Özdemir ve ekibi göreve geldikten sonra bu önemli konuyu gündemlerine almış ve İBB İtafiye Daire Başkanlığına resmi yazı ile bildirerek, Çayırbaşı Mahallesindeki binaların yapısı, araç parkları ve sokakların bir çoğuna itafiye araçlarının giremeyeceği kadar dar ve palansız olması nedeniyle olası bir yangın müdahalesi sırasında olumsuzluklar yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtmesi üzerine, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Çayırbaşı Mahallesinde saha çalışması yaparak Muhtar Özdemir`in tespitlerinin doğruluğunu teyit ederek Muhtarlık ile birlikte yapılan çalışma neticesinde belirlenen sokaklara Yangın Musluğu (Hidrant) kurulmasına karar verdi.

İtfaiye Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarlığınca, Çeşmeler Sokak, Sırmacılar Sokak, Atatürk Okulu Sokak, Camii Şerif Sokak, Ekbiç Sokak ve Mezarlık Arkası Sokak`ta yangın musluğu (Hidrant) tesisatı kurulmasına karar verildi.

Yangın musluğu tesisi için yapılan çalışmalar neticesinde, Camii Şerif, Ekbiç ve Atatürk Okulu sokaklarının yangın muslukları tesis edildi. Tespiti yapılan diğer sokaklara yangın musluğu tesisi devam ediyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...