- İMSAK 05:50
- GÜNEŞ 07:14
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:33
-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
50,92% -0,18
-
GRAM ALTIN
7212,97% -1,68
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri
1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Hamsiden istavrite kadar bol çeşitte balığı taze yeme imkanı bulan vatandaşlar balık tezgahlarına gidiyor. Sezon açılışından bu yana palamut balığının az olmasıyla birlikte fiyatları da yüksekte seyrediyor. Konuyla ilgili konuşan Beylikdüzü?ndeki Balıkçı Kenan Balcı ise palamutun havaların sıcak olması nedeniyle açık denizlerde bolca olduğuna dikkat çekti.
Balıkçı Kenan Balcı, avlanma sezonunun başlanmasından sonra denizlerde bereketli bir dönemin başladığına dikkat çekerek, "Hamsi, mezgit, sardalya bol miktarda bulunuyor ancak palamut az miktarda çıkıyor. Palamut havaların sıcak olmasından dolayı kıyı şeridine gelmiyor. Oksijen yetersiz olduğu için sıcakta palamut az çıkıyor. Halkımız diyor ki ?palamut bitti?. Bunun nedeni havaların sıcak olması. Denizin ölçüsü olmaz denizin terazisi yoktur. Palamut da yiyeceğiz bol miktarda" dedi.
"Bol çıkan balık ucuzdur, ucuz olan balığı tercih etsinler"
Balcı, mevsime göre balık bulunduğunu ifade ederek, "Bol çıkan balık ucuzdur, ucuz olan balığı tercih etsinler. Mesela ilk çıktığında hamsinin toptan fiyatı 25 liraydı, bugün 25?e satılıyor. Önceki gün istavrit 30 liraydı bugün 20?ye düştü. Palamut az çıkıyor şu anda 45 lira tanesi. Pahalı balığı kimseye tavsiye etmiyorum. Balıkların enerjisi, doyurucu gücü, vitamini, kalorisi hepsi birbirinden farksızdır. Tatları farklıdır ama besin değerleri olarak hepsi çok güzeldir. Dünyanın en güzel balığı hamsi" diye konuştu.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















