Meridyen Eğitim Kurumları
08.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:21
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:28
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Bursalı genç kick boksçu Esila Esma Sağır Türkiye’yi temsil edecek

KÜLTÜR SANAT

Bursa’da tarih, sanat ve kadın gücü buluştu

GÜNDEM

İzmir Çiğli’deki trafik yükü azalacak

GÜNDEM

EGM'den plaka kullanımıyla ilgili uyarı

Tarih: 06.09.2019 13:00 Güncelleme: 06.09.2019 13:00
Hemoroid (Basur) Tedavisinde Ameliyatsız Yöntemler

 

Halk arasında basur ya da mayasıl olarak bilinen, yaşam kalitesini düşüren, can yakıcı hastalık hemoroid ile ilgili Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Altan Karan, hastalık ve tedavi yöntemleri ile ilgili açıklama yaptı. Hemoroidin belirtileri başka hastalıkların da habercisi olabildiğini kaydeden Dr. Karan, hasta tuvalete gittiğinde kanama, dışkıda farklılık, düzensizlik ve ağrı ile karşılaşabildiğini söyledi.

 

İç ya da dış bölümde görülebiliyor

Böyle bir durumla karşılaşıldığında ihmal edilmeden hekime başvurulması gerektiğin söyleyen Dr. Karan, "Genel olarak kalın bağırsağın son kısmında yer alan anüsün ya da makat bölgesinde bulunan damarların şişmesi, büyümesi hemodoid olarak adlandırılır. İç ya da dış bölümde görülebilmektedir. Hemoroid tedavisi günümüzde farklı şekillerde uygulanmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı lazerle hemoroid tedavisi diyebiliriz. Herhangi bir kesme operasyonu olmadan, sorunlu bölgenin lazer ile tedavi edilme sürecidir. Hasta daha rahat bir şekilde normal hayatına dönebilmektedir" dedi.

 

Hemoroid evreleri bakımından genelde dört aşama sürdürüldüğünü açıklayan Dr. Altan Karan, evreleri şöyle sıraladı:

İlk evre; kanama başlar. Küçük damlalar özellikle dışkı zorlamasında tuvalet kağıdına gelebilir. Sarkma olmayan bu evrenin tespiti rektroskopi ile mümkün olmaktadır.

İkinci evre; dışkılama esnasında dışarı doğru sarkma yapabilirler. Daha sonra geri girerler.

Üçüncü evre; irileşen memeler artık anüs dışına çıkar. Ancak parmakla iterek içeri sokulabilir bir durumdadır. Ödem ve ağrılar oluşturabilirler.

Dördüncü evre; makattan dışarı sarkan memeler ıslak ve büyüktür. Büyük abdest esnasında ve sonrasında temizlik yapılamaz. Bu nedenle iç çamaşırda kirlenme, oturup kalkarken ağrı oluşur.

 

Bu evrelerden birçoğunda hasta farklı yöntemlerle tedavi edilebileceği bilgisini veren Dr. Karan, "Lazerin haricinde lastik bandligasyon yöntemi de uygulamada oldukça tercih edilen bir yöntemdir. Hastaların rahat etmesi ve operasyondan uzak olmak istemeleri nedeni ile başarılı sonuçları sağlayan bir yöntemdir. Yapılacak olan muayene sonrasında hastalığın hangi aşamada olduğuna bakılmalıdır. Hastalar genellikle ameliyatsız tedavi yöntemleri tercih eder. Makat bölgesinde operasyon yapılması kişide bazı psikolojik sorunlar, normal hayatına dönmekte güçlükler yaşatan operasyonlar tercih edilmez. Bu nedenle tercih doktorların önereceği yöntemlerden yana olacaktır" şeklinde konuştu.

Op. Dr. Altan Karan, halk arasında bitkisel tedavi yöntemleri denense de kesin bir başarı sağlanamadığının altını çizerken, ilerleyen aşamalarda hastalık çok daha farklı boyutlara kadar seyredebildiğini söyledi.

 

"Genel olarak şikâyetlerin ertelenmesi değil, çözüme ulaşılması önemlidir"

Yapılan müdahaleler kesin ve net çözümleri hastalara sunmanın önemine değinen Dr. Karan, "Hastanın durumu, psikolojisi, sosyal yaşam tarzı ve diğer etmenler göz önüne alınarak en uygun tedavi süreci tercih edilir. Doktor ve hasta bu konuda münazara yaparak operasyonun şekline karar verebilmektedirler. Tedavi sürecinde ilk ve ikinci evrede ilaç, krem ve merhemler kullanılabilir. Kremler daha çok ağrıları ve şişlikleri gidermek amacı ile uygulanabilir. Oturma banyoları kişiyi rahatlatsa da tam olarak tedavi sağlamaz. Üç ve dördüncü evrelerde tedavi artık ilaçlarla ertelenemez ve hastanın operasyona alınması gerekir. Genel olarak şikâyetlerin ertelenmesi değil, çözüme ulaşılması önemlidir. Bu nedenle hemoroid ameliyatı olmadan kesin ve kalıcı çözümler sunulması gereklidir. Hastanın tedavi süresince ve sonrasında, hemoroidi tetikleyen unsurlardan uzak durması da önemli bir konudur" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti