Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Konya'da “Mesneviden İnciler” hat sergisi açıldı

GÜNDEM

Kocaeli Büyükşehir sanatla toplumsal farkındalık oluşturdu

GÜNDEM

AK Parti Sakarya’da değerlendirme toplantıları yapıldı

YEREL YÖNETİMLER

Van'da Aile Haftası Kapsamında 'Aileyi Ayakta Tutan Dinamikler' Söyleşisi Düzenlendi

Tarih: 26.08.2019 16:00 Güncelleme: 26.08.2019 16:00
Okullar Açılıyor, Kırtasiye Ürünlerine Dikkat

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül tarihinde başlayacak. Okul alışverişinde kırtasiye ürünleri önemli rol oynarken, ürünlerin kalitesi ve fiyatları veliler için önemli etkenlerin başında geliyor. Kırtasiye alışverişine çıkacak veliler için İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe önerilerde ve uyarılarda bulundu.

"Marka, menşei, imalatçı ve ithalatçı firmaların adres bilgileri olmalar şart"

Kırtasiye malzemesi alacak olan velilerin nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda konuşan Yavuz Tekçe, "Almış oldukları ürünlerde; marka, menşei, imalatçı ve ithalatçı firmaların adres bilgileri olmalar şart. Türk malı, TSE, CE ve N11 belgeleri aramaları şarttır. Yani markası belli olmayan, üretici firmanın adresi ve ulaşım bilgileri belli olmayan ürünleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Alınan ürünler bilindik marka olması lazım. Ürünlerde kanserojen madde içermeyen ve ?çocukların sağlığına zararlı maddeler içermez? ibareleri olması lazım. Bilindik markalar sağlık testin geçmişlerdir. Bu markalarda adres bilgileri ve uyarılar yer almaktadır" dedi.

"Yabancı menşeli oyun hamurları Türk malı kadar güvenli değil"

Kırtasiye malzemelerini sağlığa zararı konusunda bilgilendirme yapan Tekçe, "Piritat; kırtasiye malzemelerindeki sistemi yumuşatmak için kullanılıyor. Bunlar çocuklara ileride sağlık problemi çıkartıyor. Kanseri kadar yol açabiliyor. Çocukların en çok kullandığı malzemeler arasında oyun hamuru var. Pastane mantığı ile yapılmış, gıda boyasıyla üretilmiş ve Türk malı oyun hamurlarını tercih edilmesi lazım. Yabancı menşeli oyun hamurları Türk malı kadar güvenli değil" şeklinde konuştu.

Güvenli satış noktaları

Velilere güvenli satış noktaları konusunda tavsiyelerde bulunan Tekçe, "Güvenli satış noktalarında alışveriş yapsınlar. Çünkü bu güvenli kırtasiyeler, denetleme kurumu tarafından denetleniyor. Sağlığa zararlı ve markası belli olmayan bütün ürünler toplatılmış vaziyettedir. Velileri özellikler güvenli satış noktalarına davet ediyoruz. İstanbul?daki tüm kırtasiyelerimize güvenli satış noktaları oluşturduk. Güvenli satış noktalarında çocukların sağlığı için kanserojen madde içermeyen ve tamamen sağlıklı ürünler yer alıyor" diye konuştu.

"Birinci sınıf öğrenciler için minimum 200 TL gözden çıkarılmalı"

Kırtasiye maliyetleri hakkında bilgi veren Tekçe, "Birinci sınıfa başlayan bir öğrencimiz, Türk malı ve yerli üretim alışverişi yapması içi minimum 200 TL?yi gözden çıkarması gerekiyor. Tabii bu durum birinci sınıflar için. Her bir üst sınıf için 50 lira farkı gözden çıkarmak gerekiyor. Bunun yanında velilerimiz marka ürünleri tercih ettikleri zaman pahalı ürünlerle karşılaşıyorlar. Ama yerli üretim ve güvenilir markalarda çanta, kalem, suluk gibi kırtasiye ürünleri mevcuttur. İthal mala çok fazla önem vermiyoruz. Ana sınıfında öğrencilerimiz 9 aylık ihtiyaçlarını birden aldıkları için masrafları biraz daha fazla oluyor. Ana sınıfında alınan öğrenciler malzemeyi bir kere alıyor ve 9 ay boyunca kullanıyor. Bu yüzden ana sınıfının masrafı 400-500 TL?yi buluyor?? açıklamasında bulundu.

"Kırtasiye malzemelerinde geçen seneye göre minimum yüzde 15 oranında zam oldu"

Tekçe sözlerini şöyle tamamladı: "Kırtasiye ürünlerinde son 2 seneye kadar yüzde 75 ithal ürün varken, yurt dışından gelen fonlarla beraber yerli üretim daha çok artmaya başladı. Artık Türkiye?de de kırtasiye malzemesi üretiliyor hatta ihracat bile yapmaya başladık. Kırtasiye malzemelerinde geçen seneye göre minimum yüzde 15 oranında zam oldu".

Anahtar Kelimeler:
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti