Tarih: 07.08.2019 13:15

(Özel) Sarıyer Belediyesi Hibe Değil Geçici Kullanım

Facebook Twitter Linked-in

Akparti Oğuzlar İlçe Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan ve Sarıyer Belediyesini "hibe" edilen aracı geri almakla suçlayan açıklamanın ardından konuyla alakalı olarak yaptığımız detaylı araştırmada öncelikle iddianın sahibi taraf olan Ak Partili Oğuzlar Belediyesinin Meclis Üyesi Orhan Afşar`dan konu hakkında bilgi istedik ve söz konusu iş makinasının hibe olup olmadığını sorduk, Avşar, yaptığı açıklamada; "1970 model greyderin hibe ya da geçici görevle gönderildiği konusunda herhangi bir belgeye sahip olmadığını ancak önceki dönem CHP`li yetkililerin hibe edildiği söylediklerini Sarıyer Belediyesi ve Başkanı Şükrü Genç`e teşekkür ifadesi olarak ilçede yapılan bir parka Şükrü Genç adının verildiğini belirterek, hibe ya da kullanım amaçlı ne olursa olsun burası 3200 nufuslu küçük bir ilçe kısıtlı imkanlarla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz, seçimlerde belediyenin el değiştirmesinin akabinde aracın geri alınması etik olmadı. İşin doğrusunu konuşmak gerekirse araç zaten devamlı arıza çıkartan ve tamir masrafı olan bir iş makinasıydı biz sadece belediye el değiştirdiği için geri alınmasından dolayı üzüntü duyduk" dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım ise, "sırf kendi partilerinden değil diye belediyemizin hizmetlerini engellemeye çalışmaktalar. Herkesi Oğuzlarımıza destek olmaya bekliyorum" dedi. 
Konuyla ilgili olarak Sarıyer Belediyesi yetkilileriyle yaptığımız görüşmede ise iddiaların gerçekleri yansıtmadığını, söz konusu aracın kesinlikle "hibe" olarak gönderilmediği 2017 yılında yol çalışmalarına destek olarak talep edilmesi üzerine söz konusu iş makınasının "Geçici kullanım" amacıyla Oğuzlar Belediyesine gönderildiği, yol çalışmalarının bitimini müteakiben kendi envanterlerinde olması nedeniyle aracın geri alındığını belirterek, bu tür işlemler belediyeler arasında yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Geçici kullanım amacıyla araçlar belediyeler arasında değiş tokuş yapılır işlemleri bittiği zaman geri iade edilir, bunlar rutin işlemlerdir" denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...