Meridyen Eğitim Kurumları

Prof. Dr. Cevdet Erdölden Aymnin Kararına Sert Tepki

Prof. Dr. Cevdet Erdölden Aymnin Kararına Sert Tepki

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Anayasa Mahkemesi?nin (AYM) "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili aldığı "hak ihlali" kararı ile devletin teröre karşı aziz duruşunun hedef alı

Prof. Dr. Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, AYM?nin, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine tepki gösterdi. Karara ilişkin şaşkınlığını ifade etmekte zorlandığını vurgulayan Erdöl, şunları kaydetti:

"Kamu vicdanının ve devlet geleneğinin müşahhas bir duruşu olması beklenen Anayasa Mahkemesi?nin bu talihsiz kararı ile devletimizin teröre karşı vakur ve aziz duruşunun örselendiği ve hedef alındığı aşikardır. Bu ?hukuk sürçmesi? tamir ve tadil olmaz sorunlara, çıkmazlara ve açmazlara dönüşmeden behemehal düzeltilmelidir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri ve mensupları olarak ilgili kararı geri dönülmesi icap eden bir durum olarak görüyor ve şehitlerimizin, gazilerimizin, güvenlik güçlerimizin ve onların yakınlarının şahsında tüm ülkemizin yüreğine su serpilmesini ivedilikle bekliyoruz" dedi.


Pazar 22.5 ° / 13.8 °
Pazartesi 22.5 ° / 13.7 °
Salı 22.6 ° / 13.4 °
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun