Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,00
  • EURO

    51,90% 0,25
  • GRAM ALTIN

    7099,51% -0,50
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

İhracat birim değeri yüzde 13 arttı... Aralık'ta ithalat hız kesti

GÜNDEM

Kore Kara Kuvvetleri’nden MKE’ye ziyaret

GÜNDEM

Gaziantep'e Avrupa'dan yönetişim ödülü

EKONOMİ

Serbest Bölgelere dijital devrim! Tüm süreçler tek platformda toplanıyor

Tarih: 30.07.2019 16:00 Güncelleme: 30.07.2019 16:00
İngiliz Hasta Obezite Cerrahisi İçin Kktcyi Tercih Etti

Morbid obez grubunda olan ve uzun bir süredir farklı tedaviler ve diyet uygulamalarına rağmen obezite ile mücadelede yetersiz kalan İngiliz hasta, obezite cerrahisi için Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi?ni tercih etti. Geçirdiği operasyonun ardından 3 gün hastanede gözetim altında tutulan İngiliz hasta, 10. günde gerçekleştirilen kontrol muayenesinin ardından ülkesine geri döndü.

?Obezite cerrahisi öncesi hastalar multidisipliner yaklaşımla değerlendiriliyor?

Obezite cerrahisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Kalbim Arslan, ?Obezite cerrahisi hastaları kliniğimize başvurduğu zaman hemen ameliyat kararı vermiyoruz. Öncelikle hastalarımızı endokrin ve psikiyatri anabilim dalları ile beslenme ve diyetetik merkezinin dahil olduğu yaklaşım ile değerlendiriyoruz. Endokrin uzmanımız tarafından şişmanlığın altında yatan hormonal sebepler araştırılırken, beslenme ve diyetetik uzmanlarımız hastanın daha önce almış olduğu diyet programlarına sağladığı uyumu ve bu programların başarısını değerlendiriyor. Psikiyatri uzmanları tarafından ise hastanın bilinçaltında yatan bir gerginlik ve buna bağlı yeme bozukluğu olup olmadığı irdeleniyor? dedi.

Cerrahi işlem öncesi uzmanlar tarafından multidisipliner yaklaşımla değerlendirilen morbid obez sınıfındaki İngiliz hastada yapılan tetkiklerde altta yatan hormonal bir etken bulunmadığını ve bugüne kadar hep başarısızlıkla sonlanan, yeniden denenmesi halinde yine başarılı sonuçlar elde edilemeyeceğine karar verilen diyet programlarının zaman kaybı olarak değerlendirildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Kalbim Arslan, hastanın kilo alımının altında yatan ruhsal bir sorun bulunmadığına da kanaat getirdiklerini bu nedenle hasta için ameliyat kararı aldıklarını ifade etti.

İngiliz hasta 10 günde 10 kilo vererek ülkesine geri döndü

Yrd. Doç. Dr. Kalbim Arslan şefliğinde, Prof. Dr. Hakan Erpek ve Prof. Dr. Necdet Özçay?ın katılımıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak 2 saat süren tüp mide ameliyatının ardından hastanın, hastane gözetim süreci sonrasında taburcu edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Kalbim Arslan, planlanan diyet programı ile hastanın 10. gün sonunda 10 kilo vererek ülkesine dönüş yaptığını kaydetti. Dr. Kalbim; ?2 ay sonra kontrol muayenesi için yeniden ülkemize gelecek hastanın kısa bir süre zarfından ideal kilosuna kavuşturulması hedefleniyor? açıklamalarında bulundu. Obezite cerrahisi sonrası ideal kiloya ulaşan hastalarda kilo verme sürecinin durduğunu belirten Dr. Arslan, operasyon sonrası beslenmesine dikkat eden, sağlıklı beslenen, kalori alımını günlük normal sınırlara uygun olarak gerçekleştiren hastaların, fazla kiloların verilmesi ve hastanın ideal kilosuna ulaşmasıyla, kilo verme sürecinin de sona erdiğini, hastanın istese dahi kilo vermeye devam edemeyeceğini belirtti.

 

?Obezite ameliyatlarının ana amacı hastaların sağlık problemlerini ortadan kaldırmaktır?

Obezite cerrahisi gerçekleştirilen hastalarda küçülen mide nedeniyle diyet programının daha da önemli hale geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kalbim Arslan, hastanın günlük kalori ihtiyacı alımının dikkatli bir şekilde planlanması ve gün içerisine yayılması gerektiğini söyledi. Çok yiyecek tüketen obezite hastalarında, cerrahi işlem sonrası midelerinde meydana gelen küçülme ile açlık hormonu salgılanımının da mideyle birlikte kaybolduğunu kaydeden Dr. Kalbim Arslan, hastaların operasyon sonrası genellikle açlık hissetmemeye başladıklarını bildirdi. Dr. Arslan;?Sonuç olarak operasyon sonrası hastaların canları yemek yemek istemiyor. Normalde aşırı yiyecek tüketen bu hasta grubu, yemek yemek istemez hale geliyor. Böylelikle gayet mutlu bir kilo verme süreci yaşıyor. Öte yandan unutulmamalıdır ki, obezite ameliyatlarının ana amacı hastaların sağlık problemlerini ortadan kaldırmaktır. Estetik kaygılar ikinci plandadır? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti