Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    17168,40%0,32
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,84% -0,19
  • GRAM ALTIN

    6986,08% 1,27
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir’de uluslararası üroloji zirvesi

GÜNDEM

Sakarya'da kültür sanat takvimi sürüyor

GÜNDEM

Bursa Kestel'de camii müştemilatı hizmete açıldı

GÜNDEM

Bursa'da Ulu Cami önünde Ramazan boyunca çorba ikramı

Tarih: 27.06.2019 16:00 Güncelleme: 27.06.2019 16:00
Uzel Fabrikasında Bekçiler Nöbet Tutmaya Başladı

Türkiye?nin en büyük traktör fabrikası olan UZEL, şirket hissedarları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle iflasını vermişti. Eyüpsultan Rami?deki senelerdir kapalı halde bulunan fabrika madde bağımlıları ve hırsızlar tarafından yağmalanıyordu. İddiaya göre maaş alamayan güvenlik görevlileri bir süre sonra fabrikayı terk etti. Bunun üzerine fabrika hırsızların ve hurdacıların uğrak yeri oldu.

Fabrikanın ihalesini alan Vera Varlık Yönetim A.Ş. fabrikanın korunması için bekçiler gönderdi. Tazminatı alamayan kızgın işçiler fabrika önüne gelerek bekçiler ile tartışma yaşadı. Turuncu yelek giyerek fabrikanın çevresinde dolaşan bekçiler Vera Varlık Yönetim A.Ş. tarafından görevlendirildiklerini söyleyerek geldiklerinden bu yana fabrika içerisindeki şahısları kovaladıklarını söyledi.

?Sonuna kadar, ölene kadar davacıyız?

Fabrikanın eski çalışanlarından Ayhan Sönmez, ?Burada ben 1990?da işe girdim. 2018?e kadar burada bir fiil çalıştım. 18 sene çalıştım. Tazminatımı alamadım. Çünkü UZEL Makina Sanayi sendika olarak sattılar bizi. Bizlere beş yüzer lira para dağıttı. Baktık paranın nereden geldiğini bilmiyoruz. Bizi çıkardılar bir daha da sokmadılar. Yine söylüyorum mahkeme bitene kadar biz burada devam edeceğiz. Şu an ki güvenlik bu zamana kadar neredeydi, 11 yıldır bu fabrika bu hale gelene kadar neredeydi. Madem iflas etti de güvenliği buraya dikti de niye fabrika talan ettirilene kadar göndermediler. Fabrika yağmalanmasıydı ne olurdu. Biz satılan malzeme ile paramızı alırdık. Şu anda içeride bir şey kalmadı. Görüyorsunuz bak malzeme burada. O malzeme traktörün malzemesi bu. O satılsaydı bunlardan binlerce var içeride. Vallahi son kararı bekleyeceğiz. Davacıyız, sonuna kadar ölene kadar davacıyız, ölene kadar devam. Bu iş bitene kadar devam. Alana kadar devam. Başka çaresi yok? dedi.

?Hem ihale alıcısı olup hem alacaklı olup hem de yedi emin olunmaz?

Fabrikada yapılanların kanuna aykırı olduğunu ifade eden Yediemin İşletmecisi Mustafa Adıgüzel, ?Biz buranın 3 aydan beri talan edildiğini görüyorduk. Buradaki milli servettir yani. Başvuru talep dilekçesini verdik icra iflas memurlarına. Onlarda Vera varlığının aleyhine vermemiş gibi görünüyor kararı ama orada çok önünü açık bırakmışlar. Yani bir cümle ile oradan da kendilerine pay çıkartıyorlar Vera varlığa. Kendilerini de yedi emin olarak atamışlar buraya. Ama bunların yaptığı kanuna aykırı olan bir durum. Hem ihale alıcısı olup hem alacaklı olup hem de yedi emin olunmaz. Bunlar ihaleyi kaybettiği zaman yani mahkeme iptal ettiği zaman ihale ettiğinde burada yedi emin sıfatı olması yok. Biz de buna karşı çıkıyoruz. Çünkü burası milli servet. Buranın ülkeye yıllık 1 milyar dolar sokacak bir rezervi var. Burayı böyle talan ettirip hırsızlara bırakmanın anlamı yok. Gece buradan kamyonlarla mal çıkıyor. Poliste artık buna karşı bir şey yapamaz vaziyete geldi. Buraya acilen bir önlemin alınması gerekiyor? diye konuştu.

?Yedi aydan beridir burada hırsızlık yapılıyor?

Bir diğer eski fabrika çalışanı Müslüm Atasoy ise, ?Talebimiz, tazminatımızı almak. Alın terimizi ve tazminatımızı almak. İki ay önce satış vardı. Değeri 1 milyar lira olan fabrikanın 225 milyon 700 bin lira satılması gibi içinde bir oyun var. Satış olduğu için biz buna itiraz ettik. Arkadaşlar adliyeye itiraz dilekçesi vermeye gittiler. Buradan çoğu büyük mallar çıkartıldı. Yedi aydan beridir burada hırsızlık yapılıyor talan ediliyor. İçeride Afganlısı, Suriyelisi, Pakistanlısı bütün hırsızlar içeride 7 aydır. Büyük malları tahminim. Onları kimin çaldığını kimse bilmiyor. Kamyonlar ile römorklar ile gelip çıkarıyorlar. Biz yoktuk ama ufak tefek malzemeleri Afganlılar, Suriyeliler çıkardı. 7 aydan beridir burada hırsızlık yapılıyor? ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti