Meridyen Eğitim Kurumları

Yabancıların Türk Ekonomisine Güveni Tam

Yabancıların Türk Ekonomisine Güveni Tam

500 milyon dolar büyüklüğündeki ağız ve diş sağlığı ekipmanları sektörü aralıksız büyümesini sürdürüyor. Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Ali Çakır, dental alanda dünyanın en büyük üçüncü fuarı olan IDEX?te bu yıl yabancı

Ali Çakır, ?3 binin üzerinde yabancı ziyaretçi dahil toplamda 26 bin iş insanını İstanbul?da ağırladık. Yabancı ziyaretçi sayısındaki artış hem katılımcılarımızı hem de bizleri mutlu etti. 130 milyon dolarlık ticaret hacmi, yabancıların Türk ekonomisine ve Türk dental sektörünün son teknoloji ürünlerine duyduğu güvenin açık bir göstergesi. Özellikle yerli üretim ve ihracat özelinde 2023 hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Sektörümüz gelecek dört yılın sonunda iki kat büyüme kaydedecek? dedi.

Çakır, ?Her şeyden önce yabancı misafirlerimize Türk dental sektörünün geldiği noktayı birebir ve yerinde aktardığımız tek platform bu fuar. Daha fazla yerli üretim ve ülkemizin toplam ihracatına daha fazla katkı vermek için kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor. Bu yıl bu hedefimizi bir adım ileri taşıdığımızı düşünüyorum. Gelecek yıl en az 5 bin yabancı iş insanını ağırlamak için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Yurt dışı fuarlara düzenli katılım ve kendimizi yabancı pazarlarda doğru anlatmak Türk dental sektörünün, yerli üretimin ve ihracatımızın artması anlamına geliyor? şeklinde konuştu.



Perşembe 16.8 ° / 12.2 °
Cuma 17.7 ° / 12.2 °
Cumartesi 17 ° / 12.6 °
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,09
  • EURO

    34,58% -0,61
  • GRAM ALTIN

    2388,51% -1,90
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun