Meridyen Eğitim Kurumları
09.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:55
  • GÜNEŞ 07:19
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:29
  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kapsamında Ankara'da İftar Programı Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Üç Nesil Kadın Sanatçı, Dokumapark'ta 'CROSS' Sergisinde Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de 8 Mart Konseri: Kadın Korosu ve Genç Senfoni Orkestrası Sahne Aldı

YEREL YÖNETİMLER

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 8 Mart'ta Kadın Personeli Ziyaret Etti

Tarih: 25.04.2019 10:00 Güncelleme: 25.04.2019 10:00
Prof. Dr. Cantaşdemir: Karaciğer Kanseri Eskisi Gibi Çaresiz Bir Kanser Olmaktan Çıkmak Üzere

 

İstanbul Karaciğer Onkoloji Grubu?nun düzenlediği ?Karaciğer Tümörlerinde Multidisipliner Olgu Paneli? ulusal ve uluslararası alanında uzman doktorların katılımıyla gerçekleştirildi. Panelde karaciğer tümörlerinin ortadan kaldırılması için kullanılacak tedavi yöntemleri masaya yatırıldı. Doktorlar, anjiyografi ile yapılan radyoembolizasyon tedavisinin faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Panele, Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, Prof. Dr. Yaman Tokat, Prof. Dr. Riad Salem, Prof. Dr. Cüneyt Türkmen, Prof. Dr. Yeşim Eralp, Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu ve çok sayıda doktor katıldı.

 

Son yıllarda karaciğer kanseri tedavisinde teknolojik gelişmeler olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, ??Cerrahi tedaviye uygun olmayan ya da ilaç tedavisine cevap vermeyen karaciğer kanserlerinde artık yeni teknolojik tedavi yöntemleri mevcut. Bunlardan en önde geleni radyoembolizasyon dediğimiz anjiyografi yöntemiyle yapılan bir tedavi yöntemi. Bununla ilgili periyodik olarak olgulara nasıl yaklaşacağımızı ve insanlara nasıl bilgi vereceğimizi amaçlayarak toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar belirli zamanlarda gerçekleşiyor. Yurtiçi ve yurtdışından birçok doktor bu toplantılara katılıyor. Bu seneki toplantımızda özel misafirimiz var. ABD Northwestern Üniversitesi?nde girişimsel radyolog ve karaciğer tedavisinde öncü hekimlerden bir tanesi olan Prof. Dr. RiadSalem?? dedi.

 

??Karaciğer kanseri eskisi gibi çaresiz bir kanser olmaktan çıkmak üzere??

Karaciğer kanseri eskisi gibi çaresiz bir kanser olmaktan çıkmak üzere olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cantaşdemir, ??Teknoloji ile birlikte yeni tedavi yöntemleri hastaların hizmetinde. Başarı oranları yüksek. Eğer erken evrede gelen bir karaciğer kanseri varsa ve hastanın genel durumu da iyi ise başarı oranları yüzde 80?in üzerinde. Tabii ki daha geç evrede olan hastalar için de hayat konforunu sağlayabilmeleri ve günlük yaşamlarını belirli bir seviyeye getirmek için bu tedavi yöntemleri kullanılabiliyor. Anjiyografi ile yapılan radyoembolizasyon, hem karaciğerin kendinden çıkan kanserlerde hem de karaciğere, diğer kanserlerden sıçrayan kanserlerde kullanılıyor. Örneğin; kolon, nöroendokrin, meme kanserinin karaciğer metastazlarında kullanılabilir. Erken teşhis çok önemli. Karaciğerdeki tümör yükü bizim için çok önemli. Genel olarak karaciğerde yüzde 25 ve altındaki tümör yükü ile karşılaştığımız zaman doğal olarak başarı oranlarımız daha da yükseliyor?? şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Cüneyt Türkmen: ??Radyoembolizasyon, karaciğer kanserinde başarılı tedavi seçeneği??

Radyoembolizasyon tedavisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cüneyt Türkmen, ??Karaciğer kanserlerinde yaptığımız radyoembolizasyon tedavisi oldukça güncel bir tedavi seçeneği. Bu tedavi esnasında karaciğere damarlar yoluyla anjiyografik tekniklerle ulaşarak, kanserli dokuya bıraktığımız radyoaktif küreciklerle tümörleri tedavi ediyoruz. Radyasyonla ilgili diğer tedavilerden farkı sadece karaciğer içerisindeki kanserli dokuda etki göstermesi, karaciğerdeki sağlıklı dokularda etkisinin minimal olması ve karaciğer dışında da belirli bir etki oluşturmaması. Sadece kanserli dokuyu hedef alması çok önemli bir avantaj sağlıyor. Dışarıdan verilen radyasyon tedavileri ile karşılaştırdığımız zaman çok daha etkin ve yüksek dozlarda radyasyon tedavisi uygulayabiliyoruz. Bu tedavi hem karaciğerin kendisinden kaynaklanan hem de başka organ kanserlerinin karaciğer metastazlarında uygulandığında yüzde 70-80 oranında etkinlik gösteren başarılı bir tedavi seçeneği?? diye konuştu.

 

Etkinliğe ABD?den gelen Prof. Dr. Riad Salem şöyle konuştu: ??Burada olmaktan mutluyum. Yeni ve popülerleşen tedavi yöntemleri için buradayız. Bu tedavi yöntemlerini konuştuk. Bu alanda birkaç yılda bir yeni tedaviler ortaya çıkıyor. Toplantının amacı radyoembolizasyon dediğimiz tedavi ile tümöre küçük parçacıklar enjekte ederek onu yok etmeyi hedefleyen bir tedavi. Burada başarının formüllerinden bir tanesi multidisipliner yaklaşım. Dünyanın farklı yerlerini görme şansım oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, buradaki ekip bu işi hasta odaklı çalışmalarını en iyi yapan ekiplerden bir tanesi. Dünyanın en iyi merkezlerine de rakip??.

Anahtar Kelimeler:
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti