Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11193,88%-0,40
  • DOLAR

    42,59% 0,02
  • EURO

    49,76% 0,45
  • GRAM ALTIN

    5740,10% -0,47
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Belediyeler Kadın Politikaları Alanında İki Yıllık Deneyimlerini Paylaştı

YEREL YÖNETİMLER

52 İlde Tefecilik ve Mali Suç Operasyonu: 179 Şüpheli Yakalandı

YEREL YÖNETİMLER

Kâğıthane'de Kültür Sanat Sezonu Etkinlikleri Yoğun Programla Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Sinop Belediyesi Personel Alımında Nihai Başarı Listeleri Açıklandı

Tarih: 10.04.2019 15:30 Güncelleme: 10.04.2019 15:30
Rodney Brooks: Dijital İnovasyon Gençlerden Kaynaklanıyor Ve Türkiye Bu Konuda Harika Bir Yer

Turkcell?in düzenlediği ve Türkiye?nin en geniş katılımlı teknoloji etkinliklerinden Teknoloji Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi?nde 10?uncu kez kapılarını açtı. "Sen Yap Diye" mottosuyla düzenlenen Zirve, 20?nin üzerinde oturumda 70?e yakın fikir önderi ile 10 binden fazla davetliyi bir araya getiriyor. Bu yılın ana konuşmacısı ise yapay zeka, robot bilim, otomasyon ve dijital teknoloji konularındaki öne çıkan fikirleriyle dünyadaki öncü isimlerinden Rodney Brooks oldu. Yapay zeka, 5G ve dijitalleşme konularında açıklamalarda bulundu.

Yapay zekanın bizim gibi çalışmadığına vurgu yapan Rodney Brooks, "Yapay zeka bizim gibi çalışmıyor, farklı çalışıyor. Bizim bunu anlamamız gerek ve aynı zamanda son derece güçlü bir araç. Yapay zeka inovasyonu getirecek. Bizim teknolojik dünyamızda bir sonraki inovasyonu 10-20 yıl sonra derin öğrenim getirecek. Robot bilimine, yapay zekaya baktığımızda neler görüyoruz? Ne yazık ki uçan arabalar söz konusu olmayacak. Çok fazla başka şeyler söz konusu olacak. 5G haberleşme hayatımızı yönlendirecek. İklim değişikliği, nüfus bilimi aslında önemli trendler. Bunlar, önümüzde 5-10 yılı çok fazla etkilemeyecek. 5G konusunda aslında yüksek indirme oranları olacak, her şeyin bağlantılı olmasını sağlayacak, nesnelerin interneti devreye girecek. Bu da gerçekten veri sağlayacak, bu büyük veri setleri için makine öğrenmesi, derin öğrenme ağları söz konusu olacak. Bunlar daha da devreye girecek" dedi.

"Büyük değişim bankacılıkta yaşanacak"

Dijitalleşmenin getirdiklerine değinen Brooks, "Dijitalleşme, aslında bizim tüm bilgi sistemlerimizi değiştirme anlamına geliyor. Geleneksel sistemlerden dijital sistemlere geçmemiz anlamına geliyor. Böylece dijital yerlere erişim gelecek. Büyük değişim ise bankacılıkta yaşanacak. Geçmişte fiziksel kredi kartlarımız vardı, işlemleri bu şekilde yapıyorduk şimdi ise dijital bir imza ile yapıyoruz. Devasa veri ağı var ve hepsi birbiriyle bağlantılı. Dijitalleşme, geçmişte farklı sistemler yoluyla bağlantılı olan nesneleri artık bağlıyor. Geçmişte kredi kartımızı kullanırdık şimdi ise otomatik olarak kullanıyoruz. Yapay zeka kullanımında 5G ve dijitalleşme önemli bileşenler olacak" şeklinde konuştu.

"Dijital inovasyon gençlerden kaynaklanıyor ve Türkiye bu konuda harika bir yer"

Dijital inovasyonda gençlerin önemine dikkat çeken Brooks, "Dijital inovasyon gençlerden kaynaklanıyor ve Türkiye bu konuda harika bir yer. Burada yapılan inovasyonu görüyoruz. Dünyanın geriye kalan yerlerinde ise yaşlı nüfus artacak ve genç nüfus azalacak. Böyle durumunda yaşlandıkça tabii ki yardıma ihtiyacınız var. Muhtemelen robotlar insanlara yardımcı olacaklar. İnsanların tıbbi bakımlara ihtiyaçları olacak, akıllı giyinme söz konusu olacak. İnsanların giydiklerinden kıyafetlerden tıbbi bilgilerini elde edebileceğiz ve bu da gençlere erişecek. Yalnızca akıllı saatler değil, giydiğimiz her şeyde akıllı sistemler söz konusu olacak. Çin ve Amerika?da özellikle online alışveriş artış göstermiş. Kitap ya da cep telefonu talebi olduğunda turuncu robotlar gidip raflardan alıyorlar ve çalışan kişiye getiriyorlar. Çalışan kişi de raflardan alıp tarıyor son aşamada sipariş olarak gönderiyor" açıklamasında bulundu.

"Üretimin yapılmasında robot bilimi kullanılacak"

Dijitalleşmenin çiftçiliği de etkileyeceğini aktaran Brooks, "Çiftçilik ışığın kontrol edilmesi ile birlikte kapalı alanlarda yapılacak ve dijital hale gelecek. İnsanların bunun robotlar tarafından kontrol edileceğini düşünüyorlar . Dolayısıyla üretim robotlar tarafından yapılacak. Üretimin yapılmasında robot bilimi kullanılacak. Daha da önemlisi; sensörler ve 5G aracılığıyla veriler alabileceksiniz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti