Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kartal'da Ziyarete Açıldı

YEREL YÖNETİMLER

Denizli Büyükşehir Belediyesi Yöneticilerine Afet Farkındalık Eğitimi

YEREL YÖNETİMLER

Kütahya'da Mahalle Kültürüne Katkı: Civli Mahallesi'ne Yeni Fırın

YEREL YÖNETİMLER

Adalet Bakanı Tunç, Filistin Başsavcısı Al-Khatib ile Görüştü

Tarih: 19.02.2019 11:00 Güncelleme: 19.02.2019 11:00
Doç. Dr. Ercan Baştu:  ?Çikolata Kisti Gebe Kalmaya Engel Olabiliyor?

Doç. Dr. Ercan Baştu, çikolata kistinin üreme çağındaki kadınlarda sık karşılaşılan bir problem olduğunu belirterek hastalığa dair açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Baştu, hastalığın tanısının erken konulmasının önemli olduğunu belirtti. Baştu, ?Eğer biz erken tanıyı koyup, bir takım önleyici medikal tedaviler yapmazsak hastalık daha da ilerleyebilir. Çikolata kistinde tanı koymak da kolay olmuyor. Hastalar, hastalığın tanısı konulana dek an az 6-7 doktor geziyor. Aradan 5-6 yıl geçiyor. Karın ağrısı pek çok hastalıkta görülebildiğinden başka hastalıklarla sıklıkla karıştırılıyor? dedi.

Doç. Dr. Ercan Baştu, çikolata kistinden ne zaman şüphelenilmesi gerektiğini şöyle anlattı, ?Herhangi bir erken tanı için buna yönelik kan testi, vb. yok. Fiziki muayene ve ultrason yapmak gerekiyor. Çikolata kisti hastalığında kist de görülebiliyor. Belirgin özellikteki bu kisti görüp, bu hastalıktan da şüphelenip hastayı da iyi dinlediğimizde hastalığın tanısını koyabiliyoruz. Uyguladığımız tedavi ile hastalarımızın yaşam kalitesini etkilenmemesini, hastalığın ilerlememesini, üremesiyle ilgili sıkıntı çıkarmamasını, ağrısının azalmasını sağlayabiliyoruz? dedi.

?Çikolata kisti sorunu yaşayan kadınların yarısı kısırlık sorunu yaşıyor?

Doç. Dr. Ercan Baştu çikolata kisti problemi yaşayan kadınların yarısının kısırlıktan muzdarip olduğunu ifade etti. Baştu, ?Çikolata kisti gebe kalmaya engel olabiliyor. Gebe kalma sürecinin her aşamasında bu olumsuz etki görülebiliyor. Tüplerin yapısını bozabiliyor veya kistin kendisi yumurtanın kalitesini bozabiliyor. Yumurtanın gebelik oluşturabilme kalitesini bozuyor. çikolata kisti hastaları yaklaşık yarıya yakını farklı farklı nedenlerle kısırlık şikayetiyle bize gelebiliyor? ifadelerini kullandı.

?Çikolata kistinde ameliyatı mümkün olduğunca erteliyoruz?

Doç. Dr. Baştu, çikolata kistinin kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, ?Bu hastalık tanısını koyduğumuz hastalarımızı biz çikolata merkezimizde yakın takip ediyoruz. Hem medikal hem cerrahi olarak, hastalığın ilerleyişini, şikayetin geçip geçmediğini, devam edip etmediğini, ilacı ne kadar süre kullandığını, daha ne kadar kullanması gerektiğini, kullandığı ilacın yan etkisi hastada oluyor mu olmuyor mu, yan etkisine göre uzun süre tedaviyi planlayıp, hastalarımızı da bu yönde bilgilendirip, uzun dönem kontrollere çağırıyoruz. Yani tamamıyla bitecek, temizlenecek bir hastalık değil. Diyelim ki kisti ameliyat ettik ve çıkarıldı, yeniden tekrarlayabilir. O yüzden ameliyatlarımızı mümkün olduğunca ötelemeye, mümkün olduğunca ameliyattan uzak karar vermeye çalışıyoruz. Ama bazen de seçeneğimiz kalmıyor, hastanın muhakkak cerrahiye ihtiyacı oluyor. Bu durumlarda da hastaya her türlü bilgiyi veriyoruz? dedi.

Doğru Beslenme Ve Egzersiz Adeta İlaç Gibi

Doç. Dr. Ercan Baştu, özellikle GDO?su yüksek, işlenmiş, paketli gıdaların hastalığın ilerlemesinden sorumlu tutulduğunu vurguladı ve, ?Bunlar daha çok bu hastalığın ilerlemesine, hızlanmasına yol açabiliyor. Tabii ki kahve, sigara da olumsuz etkiliyor, hastalığın ilerlemesine yol açabiliyor. Hastalarıma önerdiğim organik beslenmeleri. Ev yemeklerine yönelmeleri, paketli ve işlenmiş gıdalardan olabildiğince uzak durmaları. Bunlara dikkat ettiklerinde, hastalığın şikayetlerinde azalma oluyor. 10 puanlık bir şikayet varsa, bu 6?ya 7?ye düşüyor. O yüzden hayat standartlarını değiştirmeleri lazım. Spor, yürüyüş yapmak önemli. Yürüyüş kandaki stres hormonunu azalttığı için bunlar da ağrıyı algılamada, hastalığın getirdiği zararlı etkileri daha az hissetmemize, hastalığın daha az ilerlemesine neden oluyor. Bu yüzden hastalarıma yaşam tarzlarını değiştirmelerini öneriyorum? diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti