Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.?su düzenlenen Kocaeli Kitap Fuar?ı devam ediyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Kitap Fuarında düzenlenen imza etkinlikler ile yazarlar-okurlarıyla buluşuyor. Avukat Farah Diba da Ocak ayında basılan ve ilk eseri olan ?OmurGAM Adalet isimli kitabını imzalamak için Kocaeli Kitap Fuarı?nda açılan Karine Yayınevi standında okurları ile bir araya geldi. 101 şiirden oluşan kitabının gelirini lösemili çocuklara bağışlamak için imzalayan Diba, okurlardan büyük ilgi gördü. Kitabının tüm gelirini LÖSEV?e bağışlayacağını söyleyen Farah Diba, kitabının insanlara yarar sağlaması amacıyla yazdığını dile getirerek, yazdığı kitabı ile toplumsal ihtiyaçları kendi ihtiyaçlarının önünde tuttuğunu ifade etti.
Yazdığı ?OmurGAM Adalet? kitabını yazar ya da bir şair olarak yazmadığını belirten Diba, "Omurga, İnsanın eksenidir. İnsan denilen varlığın ayakta durmasının destekçisidir. Adalet ise insan haklarının kaynağıdır. Bu iki dost insanı yaşatır ve korur. OmurGAM Adalet, bu iki dosta olan bağlılığımla ortaya çıktı. En başından söyleyeyim; ben şair değilim, yazar da. Sadece yaşarım, hissederim ve bunları yazarım. Adalet konusunda ki hassasiyetim aşk gibi sevgi gibidir. Çünkü bireylerin birbirleri ile ile olan ilişkisini belirleyen ve koruyan adalettir. Dolayısıyla zaman zaman, eylemlerimizle, özlemlerimizle, taleplerimizle, öfkemizle, şefkatimizle şikayetimizi ortaya koyuyor ve ilgili mercii veya kişilerden çözüm bekliyoruz. Bunları bu defa da şiirle ortaya koymak istedik. Bizler, sırtımızdaki ve yüreğimizdeki aşınmışlık, vicdanımızı ve duyarlılığımızı da aşındırıyor zaman zaman. Ve bununla kalmayıp yaşamdaki rolümüzün üstünlüğünün keyfini yaşarken, yürekleri bizden daha büyük ama yaşamdaki mücadeleleri de daha büyük, güzel yürekli melekleri, lösemili dostlarımızı ve engelli dostlarımızı unutabiliyoruz. Bu kitap yaşanmışlıkların, öfkelerin, beklentilerin, hayallerin, hayal kırıklıklarının, amaların ve yaşamdaki adaletsizliklerin yansımalarından sadece bir kaç sitem ve mesaj içermektedir. Bunları yaşamlarımızdan sitemle çıkarırken, bir beklenti içinde değiliz. Amacımız yükümüz olan bunları, hayatlarımızdan çıkarırken, onlara, onları Özgür bırakma lütfunu tanımadan oluşturmadıkları tahribatın bedeli olarak işe yaramalarını sağlamaktı" dedi.
Kitabın tüm gelirlerini kendileri için sorumluluk duyduğu lösemili çocuklara bağışlayacağını kaydeden Diba, "Ve böylece tüm gelirini lösemili dostlarımıza bağışladığımız OmurGAM Adalet çıktı ortaya. Onlara karşı sorumluluk sahibiyiz. Her bireyi bu dünya sahnesinde sorumluluğunu adaletle yerine getirmeye davet ederken nezaketin, kibarlığın emrinde olduğu bu zamanlarda bireysel ihtiyaçlarımızı, toplumsal ihtiyaçlarımızın önünde tuttuk. Yapılan yanlışları, kendi doyumsuzluğumuzu doyurmak ve egolarımızın açtığı yaraları iyileştirmek amacıyla kibarlıkla karşılayıp, tekrarlarını sağladık. Nezaketle, hataları ortaya cesurca koyup, kararmış hayatların artmasına engel olmadan. Toplumsal ihtiyacı huzurumuza alıp, emirlerimizi göklere ulaştırdık, duymuyorlardı. Sağır olduklarından değil, bizim çok ulaşılmaz da olmamızdandı ve onları duymayan bizlerdik. Yanlışların, yalnızlaştırıldığı bu kaosta kafesinde sonsuza kadar görevini ifa eden bilgelerdir kalpler. Onlara, gereğini düşünmeden önce toplumun vekili olarak son sözlerini sormak yerine susma hakkı verdik. Bu yolculukta asıl yolcuyu unutmuştuk, yani empatiyi. Esas olan bu miras. Bize rehber olmayı vazife bilirken, biz onun da vazifesini kirli ve hain hislerimizle üstlendik. Anlayacağınız insanlık için ne nezakete öncelik verdik, ne toplumsal ihtiyacın kanlı göz yaşlarındaki çığlıklarını duyduk, ne mütevazı bilgeler olan kalplerin son sözlerini sorduk, ne de sessiz rehberimiz olan empatiye görevini icra için fırsat verdik. Biz neydik? Sadece birer bilinmeyendik" diye konuştu.
Orjinal Habere Git