- İMSAK 05:48
- GÜNEŞ 07:13
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:15
- YATSI 20:34
-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7254,12% 0,68
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
TEKNOLOJİ
TEKNOLOJİ Haberleri
Telefonlara yüklenebilen milyonlarca uygulama var ve birçoğu çok farklı amaçlara hizmet ediyor. Bunlardan biri de çocuklarını okul servislerinde izleyebilmelerini sağlayan SchoolBus Tracker (SBT) ve School Attendance Tracker (SAT) isimli uygulama. Kullanıcıların, bu uygulamayı yükledikten sonra okul servisine binen çocuklarının o an nerede olduğunu öğrenebildiği, öğrenci servise bindiği anda ebeveynin telefondan bunu görebildiği belirtildi.
Uygulamanın, okulların okul otobüsü taşıma sistemlerini verimli bir şekilde kurmasını, izlemesini ve yönetmesini sağladığı belirtirken, ebeveynlerin, çocukların toplanması ve bırakılması (bindi ve indi) noktaları ile alakalı özel bildirimler aldığı, önceden belirlenmiş toplama veya bırakma noktaları hakkında bilgi verdiği söylendi. Güvenlik için parmak izi ve ses tanıma teknolojilerini de kullanıldığı, artı hız kontrolü gibi takip eklendiği ifade edildi.
Öte yandan, ebeveyn öğrencinin devamsızlığı ve ders durumunu takip edebildiği, ebeveynler öğrencilerin ders notlarını görebildiği, öğretmen ile doğrudan iletişime geçebildiği, okulda gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili bilgi paylaşabildiği hatta öğrencinin okula gitmediği günlerde, öğretmene ?mazaret raporu? app üzerinden yüklenebildiği açıklandı.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















