Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,11% 0,08
  • EURO

    50,92% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7212,97% -1,68
  • Ç. ALTIN

    11762,72% -0,52
Meridyen Eğitim Kurumları
KÜLTÜR SANAT

Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a Azerbaycan’dan "Yılın Barış İnsanı" Ödülü!

YEREL YÖNETİMLER

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere tıbbi malzeme desteği sağlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Halfeti-Bozova Grup Yolunda Asfalt Serim Çalışmaları Tamamlanma Aşamasında

GÜNDEM

Kocaeli'de engelsiz aşkın adresi

Tarih: 16.08.2018 13:00 Güncelleme: 16.08.2018 13:00
Göz Çevresinde Mor Hale Olanlar Dikkat

 

Estetik ameliyatlardan sonra kliniğine müracaat eden en yoğun hasta grubunun göz çevresi mor halesi olanlar olduğuna dikkat çeken Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, rakun göz kombinasyon tedavisi hakkında bilgiler verdi.

 

Hasta grupları hakkında bilgi veren Op. Dr. Türker Özyiğit, ??Birinci hasta grubu ergenliği henüz tamamlamış genetik bir yapı olarak karşımıza çıkan göz çevresi yumuşak dokunun yetersiz olduğu grup; ikinci grup ise orta yaş ve üzeri uykusuzluk, bilgisayar karşısında vakit geçirme, alkol ve sigara kullanımı gibi durumlarda sekonder olan hasta grubu. Bu ikinci grupta ayrıca sabah uyandığında gözler özellikle şiş, günün ilerleyen saatlerinde şişliğin azalması gibi durumlar görülür. Alt ve üst göz kapaklarının fasya dediğimiz gerginlik sağlayan yapılarının yaşla birlikte gevşemesi sonucu ortaya çıkan bir aging durumdur?? dedi.

 

?Total göz kapağı gençleştirme? işleminin iki hasta grubunda da yapılabileceğini ifade eden Op. Dr. Özyiğit, ??İlk olarak muayene ile problemlerin tespit edilmesi gerekir. Çünkü tedavide ??şu merhemi kullan geçer?? denilen bir tedavi seçeneği yok. Özellikle alt göz kapağı bölgesinde volüm kaybı olup olmadığının tespit edilmesi gerekir?? diye konuştu.

 

Op. Dr. Özyiğit, sözlerine şöyle devam etti: ??Eğer volüm kaybı mevcut ise bunu yerine koymak lazım. Bu iki şekilde yapılıyor. Birincisi; hastanın kendi yağı alınıp belirli bir işlemden geçtikten sonra ihtiyaç olan bölgelere enjekte ediliyor. Bu işlemde verici bölge olarak genellikle göbek bölgesi kullanılıyor. Transfer edilen yağın rengi sarımsı olduğu için mor rengi düzeltmede daha etkilidir. İkinci seçenek ise ışık dolgusu denilen dolgu enjeksiyonudur. Bu işlemin avantajı ise herhangi bir anestezi ihtiyacı olmadan uygulanabilmesidir. Işık dolgusu enjeksiyonunun teknik detayı, derin plana yapılmasından geçmektedir. Ancak bu derin plan, anatomi iyi bilinmezse istenmeyen sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu nedenden dolayı bu işlem, bölgenin anatomisine hakim olan plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır??.

 

Göz çevresindeki bir diğer problemin ise ?mor renk? olduğunu belirten Op. Dr. Özyiğit, ??Mor renk yani ?rakuneye? tedavisinde kremler-merhemler işe yaramamaktadır. Bu soluk, damardan yoksun, yorgun görünen bölgedir. Buradaki kan damarlarını aktive ederek ve deride sıkılaştırma sağlanarak, ayrıca yeni kollajen sentezi oluşumunu tetikleyerek ve genellikle eşlik eden torbalanma problemini göz önünde bulundurarak düzeltilebilir?? şeklinde konuştu.

 

Lazerli işlemlerin genellikle seanslar halinde yapıldığına değinen Op. Dr. Özyiğit, ancak her insanın farklı olduğunu, cilt rengi, iyileşme potansiyeli ve lazere verilen cevabın insandan insana farklılık gösterdiğini söyledi.

 

Işık dolgusu ya da yağ transferinden bağımsız olarak yapılan lazer seanslarına devam edilmesinin gerekebileceğini anlatan Op. Dr. Özyiğit, ??Ortalama 2-3 aylık aralıklarla seansın devam ettirilmesi daha faydalı olabilir. Uygulamadan hemen sonra hafif şişlik görülebilir. Hemen buz tedavisine başlamak ve 3 gün boyunca buz uygulamak gerekir. 2 ayda ciddi bir gençleşme görülmeye başlanır. Aldığı bu görünümün derecesine göre sonraki aylardaki beklenti tahmin edilebilir ve duruma göre tamam ya da devam kararı verilir. Yapılan işlem 3-4 günde fark edilmeyecek hale gelecektir. Lazerin bu bölgede asıl sağladığı kazanım yani etki mekanizması kollajenstimulasyonudur. Bu da bilindiği gibi gerilme ve gençlik sağlamaktadır?? açıklamasında bulundu.

 

Her uygulama sonrası bir ilerleme olacağını ancak yüzde 100 sonuç elde etmenin mümkün olmadığını söyleyen Op. Dr. Özyiğit, iki yaş grubu için farklı tedavi seçenekleri uyguladıklarını belirtirken, orta yaş grubu için ameliyatlı seçenekleri dahil ettiklerini vurguladı. Op. Dr. Özyiğit, sigara alışkanlığı, uykusuzluk, gözlerin aşırı yorulması, karbonhidrat ağırlıklı, rafine gıdalarla beslenme ve kilo alıp verme gibi nedenlerden dolayı göz çevresi gençleştirme uygulamalarından sonra problemin tekrar nüks edebileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti