Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16961,36%1,57
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7104,34% -0,45
  • Ç. ALTIN

    11708,46% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa'da Arif Tak, güven için yeniden aday

GÜNDEM

MSB: Hisar-A Sistemleri envantere girdi... MKE Riyad’da iş birliği anlaşmaları imzaladı

EKONOMİ

ATG Hotels’te genel müdürlüğe kadın imzası

GÜNDEM

LÖSEV Ramazan’da lösemi ve kanserle mücadele edenlerin yanında

Tarih: 16.06.2025 16:14 Güncelleme: 16.06.2025 16:14
Antik Ege’nin cam seramikle buluştuğu Sergi Selçuk’ta açıldı

“Camda Antik Ege Koleksiyon Sergisi” ilk kez Selçuk Efes Kent Belleği’nde sanatseverlerle buluştu.

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Seferihisar Belediyesi ve Ürkmez Sanat Yerleşkesi iş birliğiyle düzenlenen sergide, Antik Ege’nin mirasını, cam ve seramik uygulamalar ile birleştiren eserler büyük beğeni topladı.

Cam/Seramik Esinhanesi Sanatçıları Gülten Kular ve Melih Kular öncülüğünde çalışmalarını tamamlayan kursiyer sanatçıların birbirinden dikkat çeken eserlerinden oluşan sergi 30 Haziran’a kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde ziyaretçilere açık kalacak.

Camda Antik Ege Koleksiyon Sergisi’ne Selçuk Efes Kent Belleği’nde ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin; “Üzerinde çok çalışılmış muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Camda Antik Ege Koleksiyonu İlham Veren Kent Efes Selçuk’un da ruhuna çok uygun bir sergi. Biz de Seferihisar Belediyesi gibi sanata çok değer veren bir belediyeyiz. Seferihisar Belediyesi’ne, Ürkmez Sanat Yerleşkesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Daha güzel iş birliklerinde buluşmak diliyoruz” dedi.

GÜLTEN KULAR: ANTİK DÜNYAYI BUGÜNÜN SANATIYLA HARMANLADIK

Cam/Seramik Esinhanesi Sanatçılarından Gülten Kular sergide yer alan eserlerde antik değerlerle günümüz sanat anlayışını birleştirmek istediklerini belirterek; “Binlerce yıl öncesinden süregelen Antik Ege’nin izini camın büyülü dünyasında buluşturduğumuz sergide hepinizle bir arada olmaktan heyecan duyuyoruz. Ege’nin denizinden, rüzgarından, mitolojisinden motiflerine kadar Antik Ege’nin kültürel mirasını cama işleyerek geçmişe bir merhaba deyip geleceğe de selam vermek istedik. Antik dünyayı bugünün sanatı ile harmanlamak istedik” dedi.

ANTİK ÇAĞIN SANATÇILARINA BİR SELAM GÖNDERDİK

Cam/Seramik Esinhanesi Sanatçılarından Melih Kular; Sergide yer alan eserlerin uzun bir çalışma sonrasında ortaya çıktığını belirterek; “Eserlerin üzerinde pek çok tarihi kişiliğin ve pek çok tarihi öykünün betimlendiğini görüyorsunuz ama eser açıklamalarında dikkat edileceği üzere tamamında o eserleri yapanların kim olduğuna dair bir bilgi yok. Biz aslında o eserleri yapan sanatçılara binlerce yıl öteden bir selam göndermek istedik” dedi.

Kursiyer Sanatçı Gülşen Gümüş ise; kurs sürecinin keyifli geçtiğini belirterek Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e ve belediye emekçilerine teşekkür etti.

Kursiyer Sanatçı Haluk Everekli çalışmalarda Gülten Kular ile Melih Kular’ın büyük katkısı olduğunu belirterek; “Selçuk’ta yer alan müzede bundan tam 3200 yıl önce yapılmış olan eserler yer alıyor. Bizler de şu anda tam 3200 yıl sonra bu medeniyetin yapmış olduğu eserleri tekrar cama nakşederek aynı camı yeniden hayata geçiriyoruz. Biz bu eserleri Cam/Seramik Esinhanesi Sanatçılarımız Gülten ve Melih Hocalarımızın yol göstericiliği ile meydana getirdik. Onlar bizim ışık kaynağımız. Biz o ışığa uçan pervaneleriz. Onların bilgi birikimi, onların deneyim yoğunluğu ve onların dünya görüşünün bize verdiği ışıkla biz bu eserleri meydana getirdik” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından katılımcılar Camda Antik Ege Koleksiyon Sergisi’nde yer alan eserleri beğeniyle gezdiler.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti