Tarih: 23.03.2023 19:23

Ali Büyükasar'dan Anıtkabir Derneğine anlamlı ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Ali Büyükasar; Ankara’da bulunan Anıtkabir Derneği genel merkezine önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedî istirahatgahı olan Anıtkabir’in güzelleştirilmesi faaliyetlerine yardımcı olmak, ATATÜRK’ün yaşamı, hatırası ve dünya görüşünü yaşatmak, ATATÜRKÇÜ düşünce sisteminin araştırılması, yaygınlaştırılması ve tanıtılmasıyla ilgili faaliyetlerde bulunmak, Anıtkabir Komutanlığının hizmet ve faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla 1968’den günümüze hizmet veren ANITKABİR DERNEĞİ’ne üyelik işlemlerini gerçekleştirdi.

Başkanlığını E. Tuğgeneral Şadi ÖNER’in yaptığı Anıtkabir Derneğinde sınırlı sayıda tutulan üyeliğin büyük bir kısmı akademisyenler, emekli üstsubaylar ve generaller, tarihçiler, hukukçular, araştırmacı-yazarlar, ve emekli bürokratlar tarafından oluşuyor. Dernek bu yönüyle Türk kamuoyu açısından büyük önem arz ediyor.

Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet sonrasında Dernek Müdürü E.Kur.Albay Mustafa Doğan, Ali Büyükasar'a teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Ziyaret sonrasında Büyükasar; E.Kur.Albay Mustafa Doğan’a A Milli Takımımızın imzalı formasını hediye etti.

Sporun ve önemli Sivil Toplum Kuruluşlarının her zaman içinde olan ve Türk sporuna çeşitli kademelerde uzun yıllardır hizmet veren, yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız tüm spor ve siyaset kamuoyunun takdirini kazanan Ali Büyükasar'ın performansı dikkat çekiyor.

ANITKABİR DERNEĞİ’NİN AMACI

Derneğin amacı; Anıtkabir’in müze ve kitaplığına ATATÜRK’ün yaşamı, hatırası ve dünya görüşü ile ilgili her türlü eşya, belge, kitap, fotoğraf ve bu gibi malzemeleri temin etmek, ATATÜRKÇÜ düşünce sisteminin araştırılması, yaygınlaştırılması ve tanıtılmasıyla ilgili faaliyetlerde bulunmak, ATATÜRK ve Anıtkabir konusunda araştırma yapan kişi ve kuruluşlara her türlü yardımda, Anıtkabir Komutanlığı'na devlet bütçesiyle sağlanması mümkün olamayan gereksinmelerinin sağlanarak her türlü hizmet ve faaliyetlerinin hızlı ve eksiksiz yapmasına olanaklar ölçüsünde destek olmaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...