- İMSAK 05:50
- GÜNEŞ 07:14
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:33
-
BIST 100
16423,12%1,42
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
51,07% 0,08
-
GRAM ALTIN
7330,62% -0,07
-
Ç. ALTIN
11785,86% -0,32
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Van Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'nın değerlendirmelerine göre, il genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayları bekleniyor. Önümüzdeki günlerde etkisini artırması öngörülen kar yağışı ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.
Kar Yağışı ve Etki Süresi
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine dayanarak yaptığı uyarıda; 9 Ocak 2026 Cuma günü saat 10.00'dan itibaren, Muş, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van'ın Edremit, Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde kuvvetli kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Kar yağışının yer yer 10-20 santimetre, yüksek kesimlerde ise 20 santimetre ve üzeri yoğunlukta olacağı, etkisini 10 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 06.00'ya kadar sürdüreceği tahmin ediliyor.
Kuvvetli Rüzgâr ve Fırtına Beklentisi
Meteorolojik değerlendirmelerde ayrıca; 9 Ocak 2026 Cuma günü sabah ve akşam saatleri arasında, bölge genelinde (Van, Muş, Hakkari ve Bitlis) özellikle yüksek kesimler başta olmak üzere güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiği belirtildi. Rüzgâr hızının 50-70 kilometre/saat, yüksek kesimlerde ise yer yer 80 kilometre/saate ulaşabileceği ifade edildi.
Alınması Gereken Tedbirler
AKOM tarafından yapılan uyarıda; buzlanma, yoğun kar, tipi, kar savrulması, kuvvetli rüzgâr, görüş mesafesinde azalma, ulaşım aksamaları, çatı uçması, ağaç devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri ile yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Belediye Teyakkuza Geçti
Van Büyükşehir Belediyesi, olası olumsuzluklara karşı ilgili tüm ekipleriyle sahada teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. Vatandaşların resmi uyarıları takip etmeleri istendi.
Van,Van Belediyesi
belediye365.com
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















