Meridyen Eğitim Kurumları
08.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:21
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:28
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Nilüfer Belediyespor Eker, Bahçelievler'i 3-0’la geçti

GÜNDEM

Konya’da 'Mukaddes Emanetler' sergisi

GÜNDEM

Bursa'da Başkan Bozbey İzniklilerle buluştu

SAĞLIK

Sağlıkta şiddet endişe verici boyutta! Her 30 dakikada bir 'beyaz kod' vakası

Tarih: 16.04.2025 10:52 Güncelleme: 16.04.2025 10:52
Akıncılar Huzurevi ile genç şefler mutfakta yarıştı

Efes Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri, İzmir İl Eğitim Müdürlüğü’nün “İyilik Gönüllüleri” projesi kapsamında Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

İZMİR (İGFA) - Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nde öğrenim gören 8 öğrenci ve Efes Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nde yaşamını sürdüren 2 tecrübelinin yer aldığı iki grup oluşturularak yemek yarışması düzenlendi. Gençler ve huzurevi sakinleri yardımlaşarak birlikte yemek yapmanın keyfini çıkardı.

Genç aşçılardan ve huzurevi sakinlerinden oluşturulan bir grup doğu bölgesinin yöresel lezzetlerinden olan Meftune Yemeği ve bulgur pilavı yaparken, bir diğer grup hazırladıkları tas kebabı ve pirinç pilavı yemeklerini jüri üyelerinin beğenisine sundu. Öğrenciler ve huzurevi sakinlerinin birlikte keyif alarak yaptığı yemekler, aralarında Efes Selçuk Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcısı Erhan Güzel’in de yer aldığı jüri üyelerinden tam not aldı. Jüri üyeleri, yapılan yemeklerin tadına bakarak lezzet, sunum, yaratıcılık ve pişmişlik kriterlerine göre puanlama yaptı.

ERHAN GÜZEL; “HEYECANLARINI GÖZLERİNDE GÖREBİLİYORUM”

Jüri koltuğunda yer alan Efes Selçuk Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcısı Erhan Güzel; “Harika bir projede Efes Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri ve geleceğin birbirinden yetenekli aşçı adayları bir araya geldi. Birlikte uyum içerisinde yardımlaşarak çalışıp yaptıkları yemekleri sundular. Her birinin heyecanını ve mutluluğunu gözlerinde görebiliyorum. Hem gençlerimizin hem yaş almış tecrübelilerimizin bir arada, bu güzel ortamda paylaşımda bulunmalarının onları son derece motive ettiğine inanıyorum. Yemekte emeği ve tuzu olan tecrübelilerimizi ve pırıl pırıl gençlerimizi kutluyorum” dedi.

AKINCILAR HUZUREVİ SAKİNLERİ GENÇLERLE BULUŞTU

Huzurevi sakinlerinin bu etkinlikte yer almaktan son derece mutlu olduklarını aktaran Akıncılar Huzurevi’nde görevli Hemşire Didem Çelikel; “Gençleri ve huzurevi sakinlerimizi birlikte bu güzel organizasyonda buluşturduk. Şuan mutfakta huzurevi sakinlerimizden Hüseyin amca ve Fettah amca yemek yapıyorlar. Bizde onlara destek olmak için burada toplandık. Tadım da yapacağız. Bu etkinliğe gelen tüm huzurevi sakinlerimiz de çok mutlu oldu. Gençlerle bir araya gelmekten, bu etkinlikte yer almaktan son derece memnunlar. Bu gibi etkinliklerinde daha sık olması bizi mutlu eder. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİLİNÇLİ”

İyilik Gönüllüleri Projesi kapsamında gençlerle birlikte yemek yaparak yarışmaya katılan Akıncılar Huzurevi sakini Hüseyin İnan; “Günümüz gayet güzel geçiyor. Gençlerle beraber olmak, onlara bir şeyler öğretmek bizim için onurdur. Bugün tas kebabı yapacağım. Gençlerle birlikte kolektif olarak çalışınca daha da bilgilenecekler, bu yüzden mutluyum. Gençlerimiz, öğrencilerimiz bilinçli. Ne yaptıklarını, nasıl yemek yapmaları gerektiğini biliyorlar. Bize de yardımcı oluyorlar. Gençlerimize mesleklerini severek ve topluma hizmet ederek yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

YEMEK YARIŞMASINDA YÖRESEL LEZZETLER

Yemek yarışmasına katılarak kendi yöresine ait yemeği jüri üyelerinin beğenisine sunan huzurevi sakini Fettah Elmas; “Meftune yemeği yani Diyarbakır’a ait bir yemek yapıyorum. Ben Akıncılar Huzurevi sakiniyim. Kendi yöreme ait olan patlıcanlı, etli, bol sumaklı Meftune yemeği yapmak için geldim. Sağ olsun gençlerimiz de bana yardım ettiler. Buradaki gençlerle tanışmak, birlikte yemek yapmak mutluluk verici. Bu projeyi hayata geçiren herkese ve öğrencilerimize yardımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Yarışmaya katılan dostlarına destek olmak için etkinliğe katıldıklarını aktaran huzurevi sakini Kamile İltuş; “Ben bir huzurevi sakiniyim. Bugün arkadaşlarıma destek için geldim. Günümüz çok güzel geçiyor. Buraya geldiğimize memnun oldum. Çok güzel yemekler yapıyorlar biz de tadına bakacağız. Teşekkür ediyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Onlarla bir araya gelmekten mutluyum” dedi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti