Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,37% 0,28
  • EURO

    51,01% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6933,45% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Uğur Mumcu Anısına Kartal'da 15. Geleneksel Yol Koşusu Düzenlenecek

YEREL YÖNETİMLER

Siirt'te Kar Mücadelesi Kesintisiz Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Siirt'te Karla Mücadele İçin Tüm İmkânlar Seferber Edildi

YEREL YÖNETİMLER

Siirt'te Yağışların Yol Açtığı Bozulmalara Hızlı Müdahale

Tarih: 23.04.2025 04:07 Güncelleme: 23.04.2025 04:07
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin sivil bir inisiyatifle hazırlandığını belirterek, "Bu metin, aynı zamanda yasal düzenleme çalışmalarımızı tamamlayan güçlü bir toplumsal çağrıdır. Bu çalışmamızla beraber aslında biz güçlü bir toplumsal çağrıyı da başlatmış bulunuyoruz. Bu nedenle bu sözleşmeyi çok önemsiyoruz." dedi

İstanbul'da düzenlenen "Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi" imza törenindeki konuşmasında Göktaş, çocukların haklarını, güvenlerini ve gelişimini doğrudan etkileyen dijital dünyanın kendilerine sorumluluk yüklediğini belirtti.

Göktaş, daha önce de defaatle dile getirdikleri gibi çocukların zaman zaman dijital dünyanın riskleriyle karşı karşıya kalabildiğini aktararak, "Fakat dijitalleşmenin getirdiği riskler kadar fırsatları da var. O yüzden mesele teknolojiden kaçmak değil, onu çocuklarımız için güvenli bir hale getirmek. Biz, bakanlık olarak dijital çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda hazırlıklarını sürdürdüğümüz yasal düzenlemenin de son aşamasına geldik." diye konuştu.

Ancak yasa kadar güçlü bir toplumsal seferberlik ve toplumsal iradenin de şart olduğunu bildiklerini dile getiren Göktaş, şöyle devam etti:

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi bu anlayışın aslında bir yansıması. Bu sözleşme, Enstitü Sosyal aracılığıyla çok taraflı bir anlayışla hazırlandı. Sözleşmenin ilkeleri, çocukların dijital ortamlarda güvenliğini sağlamak, haklarını korumak ve onları desteklemek üzerine inşa edildi. Sivil bir inisiyatifle hazırlanan bu metin, aynı zamanda yasal düzenleme çalışmalarımızı tamamlayan güçlü bir toplumsal çağrıdır. Bu çalışmamızla beraber aslında biz güçlü bir toplumsal çağrıyı da başlatmış bulunuyoruz. Bu nedenle bu sözleşmeyi çok önemsiyoruz. 81 ilimizden gelen çocuklarımızla beraber, onlarla birlikte sözleşmenin ilk destekçisi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm paydaşları, sivil toplum kuruluşları, meslek gruplarına da bu sözleşmeye destek olmaya çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu vesileyle bu sözleşmenin hayat bulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Bakan Göktaş, konuşmasının ardından Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne ilk imzayı attı. İmza töreninin ardından Göktaş, törende kendisine eşlik eden gençlerle sohbet etti.

Sözleşmede 13 madde bulunuyor

Çocukların dijital güvenliğinden sorumlu tüm paydaşlara bir çağrı olan sözleşmede, "çocuk" 18 yaşını doldurmamış her bireyi, "dijital dünya" ise internet ve bağlantılı teknolojiler aracılığıyla sunulan her türlü platform, içerik, uygulama ve etkileşim alanını ifade ediyor.

Sözleşmenin amacını, çocuklar kendi dijital haklarını koruyabilecek duruma gelene kadar onların güvenliğini sağlamak ve dijital dünyada çocukların üstün yararını gözeten sürdürülebilir bir işbirliği çerçevesi oluşturuyor.

Söz konusu sözleşmede, "Her çocuğun bilgi ve iletişim teknolojilerinden güvenli, adil ve anlamlı şekilde yararlanma hakkının korunması" ile "Çocukların yer aldığı içeriklerde şiddet, nefret söylemi, zorbalık, müstehcenlik, bahis, kumar gibi çocuğun fiziksel, zihinsel ve duygusal bütünlüğüne zarar verecek unsurlara yer verilemeyeceği" şeklinde çocuklarla ilgili 13 madde yer alıyor.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti