Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Antalya Büyükşehir’in “Mola Evleri” özel bireylerin ailelerine nefes aldırıyor

EKONOMİ

Kılıçlar Lojistik’e çifte ödül

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de 20 binden fazla öğrenciye göz taraması, 2 bin 747 öğrenciye gözlük desteği

YEREL YÖNETİMLER

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, Şanlıurfalı Öğrencileri Bilimle Buluşturuyor

Tarih: 02.12.2025 10:12 Güncelleme: 02.12.2025 10:12
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

ARALIK AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burcu Köksal başkanlığında toplandı. Köksal, meclis gündemine geçilmeden önce geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen etkinliklere değindi.
 

PARKLARIN YENİLENMESİ VE AÇILIŞI
Gündeme geçilmeden önce bazı konuları ele alan Başkan Köksal, "Mevcutta olan fakat popülaritesini yitiren veya deforme olmuş yeşil alan ve parkları yeniliyor, yenilerini yaparak halkın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda; Selçuklu Mahallesi Şehit İrfan Sefa Caddesi üzerinde yer alan LÖSEV Parkı açıldı. Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde Temmuz Ayı'nda gerçekleştirilen Mahalle Buluşmasında verilen söz üzerine Pınar'ın Parkı açıldı. Ayrıca, belediye tarafından kapsamlı bir yenileme çalışmasıyla yeniden düzenlenen Nuri Demirayak Parkı, modern ve yaşanabilir yeni yüzüyle hizmete açıldı." dedi.

 

ALTYAPI YATIRIMLARINDA SON DURUM
Yapılan diğer çalışmalara da değinen Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Dönemde 15 adet içme suyu sondaj kuyusu açılmış olup, bunlardan 5 tanesi sisteme alınmıştır. 10 kuyu için Terfi Merkezi Yapım İşi devam etmektedir. Dörtyol Mahallesi İçme Suyu Arıtma Tesisi yakınında 3 mw'lık GES Projesi'nin yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Belediye ekiplerince kendi imkanlarıyla kuyu hatları da dahil olmak üzere dönemde 26 bin 54 metre içme suyu ana hattı döşenmiştir. Selçuklu Mahallesi Kanalizasyon Kolektör Yapım İşi şu an devam etmekte olup, işin yaklaşık %60'ı tamamlanmıştır. Belediye ekiplerince, kendi imkanlarıyla 6 bin 370 metre olmak üzere, toplamda dönemde 29 bin 910 metre kanalizasyon hattı döşenmiştir. Yine belediye ekiplerince, 2. Küçük Sanayi ile şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında toplamda 5 bin 350 metre yağmur suyu hattı döşenmiştir." ifadelerini kullandı.

Yapılan bu hizmetler için harcamalara değinen Köksal, "Kısaca, bu yapılan hizmetler için dönemde yaklaşık 943 milyon TL harcama yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Güneş Enerji Santrali Projesi, İller Bankası aracılığı ile Dünya Bankası'ndan kredi çekilerek yapılacaktır. Altyapı yatırımları rutin olarak devam edecektir. Şunu da belirtmek isterim ki, vatandaşların kullanımına sunulan içme ve kullanma suyunun, arıtma tesisi laboratuvarında her gün düzenli olarak analizleri yapılmaktadır. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da kontrol ve denetim izlenimleri düzenli olarak yapılmaktadır. Ülkenin birçok yerinde kuraklıklar nedeniyle yaşanan su sıkıntısı hepimizin malumudur. Ben bu vesile ile tüm vatandaşlardan, hem gelecek için hem de şu an için su tasarrufu konusunda gerekli önemi göstermelerini bir kez daha rica ediyorum." dedi.
 

ŞEB-İ ARUS ANMA PROGRAMI İÇİN PROTOKOL
Hz. Mevlânâ'nın 752. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle 12-19 Aralık 2025 tarihleri arasında Şeb-i Arûs Anma programları düzenlenmesi amacıyla belediye ve Uluslararası Mevlevî Kültürünü Yaşatma Derneği ile ortak işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yetki verilmesi hakkındaki teklif, Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Köksal, Afyonkarahisar'ın Mevlevilik açısından önemine değindi.

 

DEPREM MASTER PLANI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR
Belediye sorumluluk alanında yer alan yapı stokunun depremselliğinin değerlendirilmesi, zemin ve jeolojik-jeoteknik özelliklerin belirlenmesi, afet risklerinin azaltılması ve şehir planlamasında bilimsel verilere dayalı yol haritasının oluşturulması amacıyla gerekli bütçenin planlanması, uzman kuruluşlarla protokoller ve teknik çalışmaların yapılabilmesi adına "Deprem Master Planı" hazırlıklarının başlatılması hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi.
"Deprem Master Planı" gerçekleştirilirse bu alanda ilk il olunacağını vurgulayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Deprem riski yüksek olan bir iliz. Yapı stokunun belirlenmesi, buna göre hazırlıkların yapılması gerekiyor. 6 Şubat depreminde ne yazık ki çok can kaybı oldu. Allah korusun bir deprem olursa, bir can kaybı yaşanmadan atlatmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz." dedi.

 

İKİ PARKA YENİ İSİMLER VERİLDİ
Orhangazi Mahallesi'nde Hüseyin Tiryakioğlu ve 1770. Sokak kesişiminde bulunan yeşil alana "Eczacılar Parkı" isminin verilmesi ve Fatih Mahallesi'nde 779 ve 784 nolu sokakların kesişiminde bulunan parka "Şehit Önder Özen Parkı" isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

BİR SONRAKİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ
2026 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısının 5 Ocak Pazartesi günü, saat 18.00'de olması oy birliği ile kabul edildi.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi

Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti