Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

D4 Yetki Belgesi Usul ve Esaslar Hakkında Duyuru

YEREL YÖNETİMLER

BAŞKANIMIZ, İLİMİZ ÇAMLIKÖY SAKİNLERİNDEN TEMEL ÖKTEM’İ EBEDİYETE UĞURLADI

YEREL YÖNETİMLER

BELEDİYE BAŞKANIMIZ EYÜP KAHVECİ KÜSAD YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

YEREL YÖNETİMLER

Başkan Çetinkaya: "Karabük’te Esnaf Odalarımızla Bir Aradayız"

Tarih: 04.01.2025 06:49 Güncelleme: 04.01.2025 22:15
ADALET BAKANI TUNÇ, İZMİR

BAKAN YILMAZ TUNÇ: TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN ŞAFAĞINDAYIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Allah'ın izniyle terörsüz Türkiye'nin şafağındayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemizi terörün her türlüsünden arındırarak daha huzurlu bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde durmadan çalışacağız." dedi.

Bakan Tunç, İzmir'de 8 yıl önce gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can için İzmir Adalet Sarayı'nda düzenlenen anma törenine katıldı.

 

Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada, Fethi Sekin ile Musa Can'ın ailelerine, sevenlerine, emniyet ve yargı teşkilatına başsağlığı dileyip, onların adlarını ve aziz hatıralarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Bundan 8 yıl önce hain teröristlerin bomba yüklü araçla İzmir Adliyesi'nin C Blok girişine gelerek alçakça bir saldırı girişiminde bulunduklarını anımsatan Tunç, "Adliyemizi, teşkilatımızın mensuplarını ve o esnada adliyede bulunan vatandaşlarımızı hedef alarak büyük bir katliam gerçekleştirmek niyetindeydiler. Bu alçak niyeti gerçekleştirmek üzere harekete geçtiklerinde karşılarında kahraman polisimiz Fethi Sekin'i buldular. Fethi Sekin, Trafik Denetleme Şubesi'ne bağlı bir polisti ve adliye önünde görevliydi. Asli sorumluluğu terörle mücadele olmamasına rağmen teröristlerin niyetini anlar anlamaz hemen silahına sarıldı, kurşunu bitene kadar hainlerle kahramanca çatıştı ve terörün adliyemizi teslim almasına canı pahasına geçit vermedi." diye konuştu.

Adliyede görevi başındayken hainlerin kurşunuyla şehit olan Musa Can'ı da asla unutmayacaklarını vurgulayan Bakan Tunç, Mehmet Selim Kirazlara, Ömer Halisdemirlere ve Fethi Sekinlere minnet ve şükran borçlu olduklarını bildirdi.

Şehitleri her zaman terörsüz Türkiye'nin kahramanları olarak anacaklarını ifade eden Tunç, dünyanın her yerinde terörün bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ BİTME, TÜKENME NOKTASINA GELMİŞTİR

Tarihi bir süreçten geçildiğini dile getiren Tunç, şunları kaydetti:

"Devletimizin kararlı politikaları, cesur adımlarının yanında Suriye'nin özgürleşmesiyle birlikte, küresel güçlerin bölgemizde kullanışlı birer maşa olarak kullandıkları terör örgütleri bitme, tükenme noktasına gelmiştir. İnşallah çok yakın zamanda bölgemizin, ülkemizin, milletimizin ve masumların yakasından düşecekler ve tamamen yok olacaklar. Allah'ın izniyle terörsüz Türkiye'nin şafağındayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemizi terörün her türlüsünden arındırarak daha huzurlu bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde durmadan çalışacağız. Millet olarak 2025 yılında birlik beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da güçlendirecek, birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz."

Yargı mensuplarının, adalet teşkilatının her bir çalışanın fedakarca görevlerini yerine getirdiğini ve adalet hizmetlerini eksiksiz sunmak için azimle çalıştığını söyleyen Tunç, yaşanılan kayıplar karşısında yürekler yansa da adliyeleri teröre teslim etmediklerini aktardı.

Geçen yıl 6 Şubat'ta İstanbul Adliyesi'nin hain bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını anımsatan Tunç, "Orada kahraman polislerimiz o saldırıyı engellemiş ve teröristleri etkisiz hale getirmiş, yüzlerce adliye çalışanımızı, hakim, savcımızı ve vatandaşlarımızı terör tehlikesinden korumuşlardır. O kahramanlarımızı da buradan bir kez daha saygı ve minnetle selamlıyoruz." diye konuştu.

ANITA KARANFİL BIRAKILDI

Adliye içerisindeki törenin ardından Bakan Tunç, Fethi Sekin Anıtı'na ve Sekin'in şehit olduğu alana karanfil bıraktı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tunç, Sekin'in trafiği denetlemekle görevli olduğu halde o tehlikeyi sezdiğini ve canı pahasına bertaraf ettiğini vurgulayarak, "Teröristleri etkisiz hale getirdi. Tabi mübaşirimiz Musa Can da o saldırıda şehit düştü. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Her yıl burada anmaya devam edeceğiz, onların emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Terörle mücadeledeki kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Ülkemizi, Türkiye Yüzyılı'nda terörsüz bir Türkiye'yi inşallah inşa edeceğiz." diye konuştu.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti