Meridyen Eğitim Kurumları
08.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:57
  • GÜNEŞ 07:21
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:28
  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Niğde’de yasa dışı avcılığa suçüstü!

GÜNDEM

Bursa Yıldırım'da miniklerin tekne orucu heyecanı

GÜNDEM

KGK ailesi İstanbul'da iftarda buluştu

EĞİTİM

Liseli öğrencilerden 8 Mart farkındalığı

Tarih: 03.12.2025 18:03 Güncelleme: 03.12.2025 18:03
Abdülhamit Han Köprülü Kavşağı Mart’ta hizmete açılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Abdülhamit Han ve Karataş bölgelerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapımını sürdürdüğü Abdülhamit Han Köprülü Kavşağı’nı Mart ayında tamamlayarak hizmete açacak.

GAZİANTEP (İGFA) - Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey’in O-54 Çevre Yolu bağlantısının güçlendirilmesi ve trafik yoğunluğunun azaltılması için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda mevcut menfez genişletilirken, bölgeye ikinci bir köprülü kavşak daha kazandırılarak O-54 Çevre Yolu’na daha güçlü bir bağlantı sağlanacak. Böylece hem kent içi ulaşım rahatlayacak hem de alternatif güzergâh imkanları artırılacak.

BAŞKAN ŞAHİN İKİNCİ ÇEVRE YOLU İÇİN PLAN ÇALIŞMALARININ BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

Çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren köprülü kavşağın Mart ayında hizmete alınacağını müjdeleyerek, Karayolları Genel Müdürlüğü ile ikinci çevre yolu için plan çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

PROJE İLE ULAŞIM KAPASİTESİ ARTTIRILACAK

Toplamda 6 kilometrelik yeni yol yapımını kapsayan proje ile ana güzergâh ve bağlantı yolları asfaltlanarak hizmete sunulacak. Mevcut menfezin yanında 15 metre genişliğinde, 45,55 metre uzunluğunda ve 6,60 metre yüksekliğinde ikinci köprülü kavşak inşa ediliyor. Proje kapsamında 4 kollu kavşak bağlantısı yapılacak ve çevre yolundaki mevcut menfezler uzatılarak kapasitesi artırılacak.

Çalışmalar kapsamında mevcut elektrik ve doğalgaz hatları deplase edilecek, kaldırım ve orta refüj imalatlarının yanı sıra yaya ve araç korkulukları, trafik işaretlemeleri ile altyapı ve drenaj sistemleri tamamlanacak. Yol aydınlatma tesisatı ile güvenli sürüş sağlanacak, asfalt ve yol çizgi imalatları ile birlikte bölgede geniş kapsamlı peyzaj çalışması yapılacak.

ŞAHİN: ŞAHİNBEY’DE ÇEVRE YOLU BAĞLANTILARINI GÜÇLENDİRMEMİZ, İÇ YOLLARI KUVVETLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hızla büyüyen şehrin sağlıklı gelişmesi için trafiğin iyi yönetilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız ile yola çıkarken ‘Yol medeniyettir, su medeniyettir’ diye yola çıktık. 10 yıl önce Ulaşım Master Planı yaptık. Acil eylem planlarıyla trafikte nerede sıkışma varsa onu çözdük sonra orta ve uzun vadede yapacağımız bütün çalışmaları yaptık. Şu ana kadar 15 köprülü kavşağı tamamladık. Şahinbey 1 milyonluk Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. 1 milyonluk Şahinbey’de çevre yolu bağlantılarını güçlendirmemiz, iç yolları kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Şahinbey’in yarısını ilgilendiren bir kavşak. Bu kavşak olmadığı için çevre yolundan içeriye girmek zorunda kalıyorlardı ve içeriyi sıkıştırıyorlardı. Bu yüzden burası tam bir kılcal damar. Bu yapılan çalışma ile birlikte çevre yolu bağlantısı güçlenecek, içeri girişler azalacak seri akış geçecek ve burası rahatlayacak, Şahinbey rahatlayacak. Karayolları Genel Müdürlüğü ile ortak projeyi ürettik. Mart başında burayı açıyoruz.”

3 AY SONRA BU SORUNUN ÇÖZÜLDÜĞÜ, ULAŞIM AKSININ GÜÇLENDİĞİ BİR GAZİANTEP’İ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Çalışmaların başlamasıyla beraber vatandaşların memnun kaldığını belirten Başkan Fatma Şahin sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bu çevre yolunun bağlantısı zayıf kaldıkça içeri sıkıştıkça bunun ne kadar önemli olduğunu toplum çok net şekilde görüyordu. Bu yaptığımız çalışmalarla şehrin ulaşım aksını güçlendiriyor akışı arttırıyoruz. Burada bir şey daha yapıyoruz. Böyle büyüklükteki şehirlere tek çevre yolu yetmiyor. İkinci çevre yoluyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Ulaşım Master Planı’na başladık. Burası artık iç yol olma noktasında. Burada bir sıkışma olduğunda ikinci çevre yoluyla bu aksımızı güçlendireceğiz. 3 ay sonra bu sorunun çözüldüğü, ulaşım aksının güçlendiği bir Gaziantep’i hep birlikte inşa edeceğiz.”

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti