- İMSAK 05:38
- GÜNEŞ 07:03
- ÖĞLE 13:17
- İKİNDİ 16:40
- AKŞAM 19:21
- YATSI 20:41
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,32% 0,25
-
EURO
50,80% 0,01
-
GRAM ALTIN
6808,95% -0,58
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00
YEREL YÖNETİMLER
YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Çocuk Kulübü ve Aile Yaşam Merkezi üyesi çocuklar, Başkent’teki önemli kültür duraklarından Ankara Rahmi M. Koç Müzesi ile Resim ve Heykel Müzesi’ni ziyaret etti.
ABB ve Hollanda Büyükelçiliği iş birliğinde kültürel bir projeye imza atıldı. Proje kapsamında, 7-11 yaş arasında Çocuk Kulübü ve Aile Yaşam Merkezi üyesi çocuklar Ankara Rahmi Koç Müzesi ile Resim ve Heykel Müzesi’ni ziyaret etti. Mayıs ayında başlayan bu özel geziler, yıl sonuna kadar devam edecek.
ÇOCUKLARA SANAT DOLU ETKİNLİK: MÜZE GEZİLERİ BAŞLADI
ABB, Hollanda Büyükelçiliği iş birliğiyle anlamlı bir kültürel projeye imza atıyor. Proje kapsamında, 7-11 yaş arası Çocuk Kulübü ve Aile Yaşam Merkezi üyesi çocuklar için özel bir müze gezisi ve sanat eğitimi programı başlatıldı.
Proje kapsamında Çocuk Kulübü ve Aile Yaşam Merkezi üyesi çocuklar, Başkent’teki önemli kültür duraklarından Ankara Rahmi M. Koç Müzesi ile Resim ve Heykel Müzesi’ni ziyaret etti.
“ANKARA MANZARASI” TABLOSUYLA GEÇMİŞE YOLCULUK
Programın odak noktasını, Hollanda Rijks Museum koleksiyonunda yer alan ve geçici süreyle Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenen “Ankara Manzarası” adlı tablo oluşturuyor. 1700’lü yıllarda yapılmış olan bu değerli eserde, dönemin Ankara’sına özgü keçiler ve şehir yaşamını yansıtan detaylar yer alıyor. Projenin yöneticiliğini üstlenen Eylül Kuzgunbay “Ankara Manzarası” isimli tablonun önemi hakkında; “1720’lerin Ankara’sı burası ve 1720’li yıllarda fotoğraf fikri olmadığı için aslında 1720’lerin Ankara’ sının fotoğraflandığı bir tablo” şeklinde konuştu. Bu kıymetli eser etrafında kurgulanan atölye çalışmalarıyla çocuklar, hem sanatla tanışıyor hem de yaşadıkları kentin tarihine dair önemli bilgiler ediniyor. Eğitim etkinlikleri sayesinde, çocukların sanatsal ve kültürel bakış açıları zenginleştirilirken, aynı zamanda tarihî mirasa duyarlılıkları da artırılıyor.
Mayıs ayında başlayan bu özel geziler, yıl sonuna kadar devam edecek.
Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com
Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

















