Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Basmane’de yapı yüksekliğine 84 metre sınırı

EKONOMİ

Türkiye–Afrika ticareti 40 milyar dolara ulaştı

GÜNDEM

Türkiye ile Yunanistan'ın ticaret hedefi 10 milyar dolar

SİYASET

Bahçeli'den TBMM’deki kürsü işgaline sert tepki: O işgal anti demokratik ve faşizan!

YEREL YÖNETİMLER

YEREL YÖNETİMLER Haberleri
Tarih: 18.07.2025 18:00 Güncelleme: 18.07.2025 18:00
2. ORDU AHMET ÖZDEMİR KLARNET FESTİVALİ BAŞLADI

2. ORDU AHMET ÖZDEMİR KLARNET FESTİVALİ BAŞLADI

Altınordu Belediyesince düzenlenen 2. Ordu Ahmet Özdemir Klarnet Festivali, kortej yürüyüşle başladı. Klarnet Festivali’ni coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başlatmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Ordu bir müzik kenti, kültür ve sanat şehri. Ahmet Özdemir’in klarnetleri bir ustalık örneğiydi ama onun asıl eseri; geride bıraktığı ilhamdır, mirastır, umuttur. Bizler de bu mirası yaşatmaya, sanatın ve emeğin ışığında Ordu’muzu daha ileriye taşımaya kararlıyız” dedi.

Altınordu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ordu Ahmet Özdemir Klarnet Festivali, renkli ve coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin açılış etkinliği kapsamında düzenlenen yürüyüş, 19 Eylül Ortaokulu önünden start aldı. Yürüyüşe Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe başta olmak üzere, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, CHP Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, klarnete gönül veren sanatçılar, müzikseverler, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Davul ve klarnet eşliğinde renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, gerçekleşen yürüyüş, Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda son bulurken, vatandaşlar büyük bir ilgiyle korteji takip etti. Çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla yürüyüşe eşlik etti.

BAŞKAN TEPE: AHMET ÖZDEMİR’İN KLARNETİ, SADECE BİR ENSTRÜMAN DEĞİL, BU TOPRAKLARIN SESİDİR

Kortej yürüyüşünün ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ulaş Tepe, “Ahmet Özdemir’in el emeği, göz nuru ile şekillendirdiği klarnetler, bu toprakların sesidir. Onun yaptığı her klarnet, Anadolu’nun rüzgârını, Karadeniz’in hüznünü, Ordulu bir ustanın emeğini, hem müziğin hem de Anadolu’nun ruhunu yansıtmaktadır. Bizler de bu değerli mirası yaşatmak, genç nesillere tanıtmak ve Ordu’yu kültür-sanat alanında ulusal ve uluslararası düzeyde öne çıkarmak için bu festivali geleneksel hale getiriyoruz” diye konuştu.

“ASIL ESERİ İLHAM, MİRAS VE UMUTTUR”

Ahmet Özdemir’in zanaatıyla sanatı buluşturan; dünyanın ilk mermerden klarnetini üreterek adını sadece Türkiye’ye değil, dünyaya duyurmuş bir usta olduğunu anımsatan Başkan Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın ilk mermerden klarnetini yaparak adını uluslararası zanaat ve müzik tarihine yazdıran Ahmet Özdemir, el emeğiyle yapılan her işin, insanın ruhuyla bütünleştiğinde evrensel bir değere dönüşeceğini bizlere öğretti. Ahmet Özdemir’in klarnetleri bir ustalık örneğiydi ama onun asıl eseri; geride bıraktığı ilhamdır, mirastır, umuttur. Bizler de bu umudu yaşatmaya, sanatın ve emeğin ışığında Ordu’muzu daha ileriye taşımaya kararlıyız. Altınordu Belediyesi olarak, işte bu ruha sahip çıkıyor, Ahmet Özdemir’in yaşamından ilhamla yeni nesillere bu toprakların sesini ulaştırmayı görev biliyoruz. Festivalimize katkı sunan tüm sanatçılarımıza, emek veren ekip arkadaşlarımıza ve coşkusuyla bu festivali sahiplenen kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ustamız Ahmet Özdemir’in izinden yürüyerek, Ordu’yu hem zanaatın hem sanatın başkenti yapma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.”

HAFTA SONUNA KADAR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Pazar gününe kadar sürecek olan festival, cuma günü Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’taki Sanat Kafe’de Ahmet Özdemir’in torunlarının konuşmacı olarak katılacağı söyleşi ve workshop etkinliğiyle devam edecek. Festival hafta sonu Akyazı Sahili Etkinlik Alanı’nda kaldığı coşkusuyla sürecek. Cumartesi günü Ordu Dans Akademisi ile Ordulu sanatçı Sercan Aytepe sahne alacak. Pazar günü ise klarnetin duayen ismi Hüsnü Şenlendirici Ordulularla buluşacak.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti