- İMSAK 05:48
- GÜNEŞ 07:13
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:15
- YATSI 20:34
-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,88% -0,07
-
GRAM ALTIN
7261,05% 0,77
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
KÜLTÜR SANAT
KÜLTÜR SANAT Haberleri
485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali ‘Kültür ve Sanat Dolu Festival’ temasıyla 1’inci Manisa Mesir Tiyatro Festivali’ne de ev sahipliği yaptı.
MANİSA (İGFA) - Bu yıl 485. kez gerçekleştirilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, kültürden sanata, gastronomiden şifaya, eğlenceden spora kadar birçok etkinlikle Manisalılara unutulmaz bir hafta sundu. Festival’de bu yıl ilk kez Manisa Mesir Tiyatro Festivali de gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde oynanan, ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’, ‘Sığınamayanlar’, ‘Ceko ile Peko’, ‘Tatlı Kaçık’, ‘39,5 Basamak’ gibi oyunlar, Manisalı tiyatroseverlerle buluştu.
SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI
Mesir Tiyatro Festivali’nin son gününde ise ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ oyunu sahnelendi. Oyunu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ulaş Aydın, Oğuz Murat Pınar, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu ile tiyatro tutkunları takip etti. Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Dario Fo tarafından yazılan, Mahir İpek, Çağlar Deniz, Mehmet Ulusoy, Boray İsabetli, Hazal Pekgöz ve Yıldırım Şimşek’in oyunculuklarıyla sahneye taşınan oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, festivalin ardından yaptığı değerlendirmede “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Manisa Mesir Tiyatro Festivali’nin gördüğü yoğun ilgi bizleri son derece mutlu etti. Hemşehrilerimizin salonları doldurması, Manisa’da sanata olan bağlılığın ve tiyatroya duyulan özlemin en güzel göstergesi oldu. Bu önemli adımın atılmasına öncülük eden, sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki yıllarda da bu güzel başlangıcı daha da büyüterek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!
Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu
İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

















