Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,51% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5760,43% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Ordu’da yılların özlemi sona erdi

GÜNDEM

EPDK'dan dijital hamle... Tüm sayaçlar akıllıya geçiyor!

GÜNDEM

Bursa Yıldırım'da çocuklar tiyatroyla büyüyor

YEREL YÖNETİMLER

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Toplu Açılış ve Finansal Durumu Açıkladı

Tarih: 29.06.2025 17:19 Güncelleme: 29.06.2025 17:19
1. GÖBEKLİTEPE BİSİKLET FESTİVALİ, HALİLİYE

Haliliye Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “1. Göbeklitepe Bisiklet Festivali”, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen 160 bisiklet tutkununu Şanlıurfa’da buluşturdu. “Haliliye artık sadece tarihin değil, aynı zamanda sporun da merkezlerinden biri" diyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bu festival ile Şanlıurfa’nın tarihi mirasını ve spor kültürünü bir araya getirdiklerini ifade etti.

Haliliye Belediyesi ev sahipliğinde ve Göbeklitepe Bisiklet Kulübü organizasyonuyla düzenlenen “1. Göbeklitepe Bisiklet Festivali”, Şanlıurfa'da coşkuyla tamamlandı.

Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından yoğun katılımın olduğu festivale; İngiltere, İran ile Almanya dahil olmak üzere 3 ülke ve 28 farklı şehirden toplam 160 bisikletli katıldı. Festival, Haliliye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Göbeklitepe Parkı’ndan start aldı. Yaklaşık 93 kilometrelik parkurda pedal çeviren katılımcılar, insanlık tarihine ışık tutan simge mekânları gezme fırsatı buldu. Göbeklitepe Ören Yeri, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Balıklıgöl Havzası, Harran Kalesi, Bazda Mağaraları, Kümbet Evler ve Tarihi Harran Üniversitesi bu rotada öne çıkan duraklar oldu.

Festival boyunca katılımcılar, Şanlıurfa'nın eşsiz tarihi dokusu ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı sundu. Program kapsamında düzenlenen sıra gecesi, hediye dağıtımı, hatıra fotoğrafı çekimi ve vedalaşma etkinliği ile festival coşkusu unutulmaz anlara dönüştü.

Festival alanında katılımcılarla bir araya gelen Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bu anlamlı organizasyona katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Başkan Canpolat, “İlimizden ve dışarıdaki illerimizden, 3 farklı ülkeden aramıza katılan çok kıymetli bisiklet severler, sporseverler; Şanlıurfa, Halilliye adın Haliliye'mize hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Çok kıymetli İlçe Başkanım Mustafa Başkanım ve Muhammet, buradaki festivalle ilgili bizlerden talepte bulundular. Biz de baktık ve gördük ki gerçekten her zaman olduğu gibi yerinde bir proje, örnek bir proje, biz de belediyemizin imkanları bu hususta seferber etmek adına elimizden gelen gayreti gösterdik. İnşallah önümüzdeki yılla ilgili söz istediler, daha standartları yüksek, problemlerin giderildiği bir festivali inşallah hep birlikte daha büyük bir kalabalıkla beraber yaparız diyorum. Ve yine ne mutlu ki bize Şanlıurfa adına, Haliliye adına, GAP'ın başkenti adına, Göbeklitepe ile birlikte birçok medeniyete uygarlık yapmış kadim insanlığın ve kadim uygarlığın burada yetiştiği Şanlıurfa’mızda, Haliliye'mizde artık bisiklet turu yapılabildiğini bugün tüm dünyaya, tüm ülkeye ve Şanlıurfa'mıza ilan etmiş olduk. Bizler belediyeciler olarak belediye yönetimleri olarak bisiklet severlerin, sporseverlerin ve birçok branştaki spor dallarındaki kardeşlerimize imkan sağlamak, onlara rehber olmak, onlara fiili zeminleri hazırlamak adına kendimize görev ahdetmişiz. Şu anda bulunduğumuz Göbeklitepe Parkı'nda da yine bir bisiklet parkuru var. Mümkün olabildiği kadarıyla elimizden geldiği kadarıyla mevzuat, hukuk çerçevesi içerisinde bisiklet yollarını arttırmanın, imar üzerinde yeni açılacak alanlarda da önceliğimiz olduğunu ifade etmek isterim. Şanlıurfa'mız sizleri sevdi, bisiklet severleri sevdi, bizler bizi sevdik, inşallah daha güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle" dedi.

AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı ise Haliliye’nin, Şanlıurfa’nın en uzun bisiklet parkuruna sahip ilçesi olduğunu vurgulayarak, “Şanlıurfa'nın inci ilçesinde sizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Belediye başkanımız genç, Allah razı olsun, bu konularda kendisi duyarlı. Kendisi bu konuda hem duyarlı, hem mütevazi. Haliliye ilçemiz en uzun bisiklet pistine sahiptir. Bundan dolayı da başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bir sonraki festivalin sözünü de aldık, sözünü verdik. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sizi şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz" sözleriyle Haliliye Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Canpolat'a  teşekkür etti.

Göbeklitepe Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Muhammet Kaplan da, konuşmasında desteklerinden dolayı Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ederek, “Haliliye artık bizim evimiz. Önümüzdeki yıl bu festivali daha da büyüterek yeniden burada buluşmak istiyoruz” dedi. Kaplan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "1. Göbeklitepe Bisiklet Festivalini, Haliliye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Buradan çıkarak Göbeklitepe’ye pedalladık, Göbeklitepe’den Balıklıgöl havzasına geçtik. Müzelerimizi dolaştık, şehrimizin tarihi sokaklarından geçtik. Harran’a bisikletle gidip geleceğiz, etkinliğimiz çok güzel geçiyor. İnşallah seneye de bu etkinliği Haliliye Belediyesi sponsorluğunda yapmak istiyoruz. Haliliye bizim evimiz, hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum."

Programa; AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldırım, Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, Milliyetçi Hareket Partisi Haliliye İlçe Başkanı Ali Demir, Haliliye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Nacak ve çok sayıda bisiklet tutkunu katıldı.

 


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi
belediye365.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti