Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Doğal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek merkezde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ataç, sahipsiz hayvanlara yönelik yürütülen tedavi, bakım, kısırlaştırma ve sahiplendirme süreçlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, hayvanların yaşam hakkını önceleyen bir anlayışla çalıştıklarını belirtti. Ataç, "Doğal Yaşam Merkezimizde sahipsiz hayvanların sağlıklı, güvenli ve insanca koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için büyük bir emek veriliyor. Burada yapılan her çalışma, bizim için yalnızca bir hizmet değil, aynı zamanda önemli bir vicdani sorumluluktur" dedi.
Merkezde yürütülen çalışmaların somut sonuçlar verdiğini vurgulayan Ataç, "2009 yılından 2026 Ocak ayı sonuna kadar Doğal Yaşam Merkezimizde 47 bin 151 hayvanın tedavisini gerçekleştirdik, 27 bin 105 hayvanın kısırlaştırılmasını sağladık ve 14 bin 804 canı yeni yuvasına kavuşturduk. Bu veriler, Tepebaşı Belediyesi olarak sahipsiz hayvanların sağlığı ve refahı için kararlılıkla ve uzun soluklu bir anlayışla çalıştığımızın açık göstergesidir" ifadelerini kullandı.
Ataç, Doğal Yaşam Merkezi'nde görev yapan personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Tepebaşı Belediyesi'nin sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetlerini geliştirmeye ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam edeceğini vurguladı.