Haliliye Belediyesi, üretim altyapısını güçlendirmek amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir Konteyner Üretim Tesisi kurdu. Tesis ile birlikte belediye, ihtiyaç duyduğu çöp konteynerlerini artık kendi imkanlarıyla üretecek.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatlarıyla hayata geçirilen tesis, öz kaynakların daha verimli kullanılması ve bütçe tasarrufu sağlanması amacını taşıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda kendi üretim altyapısını oluşturarak konteyner üretimine başladı.
Güncel teknolojiye uygun ekipmanlarla donatılan tesis, kısa süre içinde üretim kapasitesine ulaştı. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, tesisin açılışına ilişkin yaptığı değerlendirmede, belediyenin kendi kendine yetebilme anlayışıyla hizmet ürettiğini ifade etti.
Başkan Canpolat, "Üreten Belediye, kendi kendine yeten belediye" hedefi doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, ilçenin en kapsamlı temizlik filosuna sahip olduklarını kaydetti. Canpolat, sahada ihtiyaç duyulan konteynerlerin artık bu tesiste üretileceğini, daha önce de park bankları, asfalt ve mıcır üretimi gibi alanlarda kendi üretimlerini gerçekleştirdiklerini aktardı. Yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesis sayesinde ilçe ihtiyaçlarının yerel imkanlarla karşılanacağını vurguladı.
Haliliye Belediyesi, daha önce taş kırma ve mıcır üretim tesisi, asfalt emülsiyon üretim tesisi ile çeşitli atölyeleri hizmete sunmuştu. Konteyner Üretim Tesisi'nin de faaliyete geçmesiyle belediyenin üretim portföyü genişlemiş oldu.