Bursa Kent Konseyi Gönüllüleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir keçe atölyesinde bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmada kadınlar, el emekleriyle çeşitli süs eşyaları hazırladı.
Renkli Ürünler, Ortak Üretim
Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde yapılan atölye çalışmasında keçe kumaşlar, renkli iplikler, düğmeler ve süsleme malzemeleri kullanıldı. Birbirinden renkli ürünlerin ortaya çıktığı atölyede hazırlanan ürünler, 8 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yürüyüşte kullanılacak.
Kolektif Bir Deneyim
Kadın mücadelesinin simgeleriyle zenginleştirilen çalışmalarda, katılımcılar kendi tasarımlarını oluşturmanın yanı sıra fikir alışverişinde de bulundu. Kolektif bir üretim deneyimi yaşayan kadınlar, keyifli vakit geçirerek ortak bir amaç doğrultusunda üretmenin mutluluğunu paylaştı.
Düzenlenen etkinlik dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Bursa Kent Konseyi'ne teşekkür eden katılımcılar, kadın dayanışmasının ve ortak üretim gücünü bir kez daha gösterdi.