Tarih: 11.02.2026 17:06

Afyonkarahisar Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı, En Düşük Maaş 40 Bin TL Oldu

Facebook Twitter Linked-in

En Düşük Maaş 40 Bin TL'ye Yükseltildi

Afyonkarahisar Belediyesi ile yetkili sendikalar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, belediye şirketlerinde çalışan işçilerin maaşları yeniden belirlendi. Törende, en düşük işçi maaşının 40 bin TL'ye yükseltildiği açıklandı.
Belediye, çalışanlarının sosyal ve mali haklarını güçlendirmeye yönelik bir adım daha attı. Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın katılımıyla gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'nde yoğun bir katılım gözlendi.

 

Bayram İkramiyeleri Kararlaştırıldı
İmzalanan sözleşme kapsamında YÜNTAŞ ve AFBELSAN şirketlerinde görev yapan çalışanların en düşük maaşı 40 bin TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, çalışanlara Kurban Bayramı'nda 5 yevmiye, Zafer Bayramı'nda 5 yevmiye olmak üzere toplam 10 yevmiye ikramiye ödenmesi kararlaştırıldı.

 

Başkan Köksal: "Emeğin Karşılığıdır"
Törende konuşan Belediye Başkanı Burcu Köksal, emek ve alın terinin her zaman öncelikleri olduğunu vurguladı. Köksal, "İşçinin, emekçinin yüzü gülerse bu şehrin yüzü güler. Sınırlı kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanarak, çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Bugün attığımız bu imza, bir lütuf değil; emeğin karşılığıdır." ifadelerini kullandı.
Köksal, göreve geldikleri günden bu yana belediye çalışanlarının haklarını güçlendirmeye yönelik adımlar attıklarını, memurların Sosyal Denge Tazminatı oranının yüzde 50 artırıldığını ve daimi işçilerin sosyal ve mali haklarının iyileştirildiğini belirtti.

 

Sendika Temsilcilerinden Teşekkür
Törene çok sayıda sendika temsilcisi katıldı. Öz Taşıma-İş, Hizmet-İş, Öz Sağlık-İş, HAK-İŞ, Türk-İş, Belediye-İş ve Demiryol-İş sendikalarının genel merkez ve il düzeyindeki yöneticileri hazır bulundu. Sendika temsilcileri, sürecin karşılıklı anlayış ve uzlaşı içerisinde yürütülmesinden dolayı Belediye Başkanı Burcu Köksal'a teşekkür etti.
Programda konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, "Sendikalar örgüt olmamız için değildir, bizi biz yapan bölünmez bir bütünün parçası olmaktır. Ülkemizin geleceği için kaygılanan, huzur ve mutluluğu için ter döken emekçilerimizin haklarını karşılamak için bir araya geldik. Alacağınız maaşları hayırlı günlerde kullanmanızı diliyorum." dedi.
İmza töreninin açılışında söz alan Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Temsilcisi Mehmet Selman ise sosyal haklarda yüzde 100 üzerinde getiri sağlandığını dile getirdi.

 

Çalışanlar Törene Yoğun İlgi Gösterdi
İmza törenine belediye çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamen dolduğu programda, maaş artışı ve sosyal haklardaki iyileştirmeler alkışlarla karşılandı. Program, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından çekilen fotoğraflarla sona erdi.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi

Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
... ...